search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:46
MENU CLOSE

WSJ: Οι ΗΠΑ έτοιμες να κατηγορήσουν την Κίνα ότι κλέβει στοιχεία για το εμβόλιο του κορωνοϊού

11.05.2020 17:02
Κορωνοϊός: Δεν θα υπάρξει ένα εμβόλιο για όλους - Ειδικοί προειδοποιούν για υπερβολικές προσδοκίες - Media

 

Νέα πυρά κατά της Κίνας, αυτή τη φορά με φόντο το εμβόλιο του κορονοϊού, ετοιμάζεται να εξαπολύσει ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου,Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να κατηγορήσει την Κίνα ότι προσπαθεί να κλέψει την έρευνα για το εμβόλιο του κορονοϊού που διεξήχθη από αμερικανικά ιδρύματα, ανέφερε η Wall Street Journal τη Δευτέρα, επικαλούμενη άτομο με γνώση του ζητήματος.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αναμένεται να εκδώσουν προειδοποίηση ότι χάκερ που συνδέονται με την κινεζική κυβέρνηση προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένα αμερικανικά ιδρύματα για να κλέψουν πληροφορίες που αφορούν ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και υγείας και σχετίζονται με το εμβόλιο και τη θεραπεία του κορονοϊού.

Η πανδημία ξεκίνησε από την κινεζική πόλη Γουχάν, ωθώντας ορισμένους στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, να ισχυριστούν ότι προήλθε από εργαστήριο που βρίσκεται εκεί.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ ανέφερε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι εκτιμούσε πως η ανικανότητα και όχι η κακόβουλη πρόθεση ήταν πίσω από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Κίνα.

Ο Τραμπ δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει στοιχεία ότι η προέλευση του ιού συνδέεται με εργαστήριο στη Γουχάν.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, περισσότερα από 4,1 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο και περισσότεροι από 283.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33