search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:24
MENU CLOSE

Παραλήρημα Ερντογάν μετά τον «κόλαφο»: Τώρα κατηγορεί λόμπι από Ελλάδα και Αρμενία

11.05.2020 18:09
Παραλήρημα Ερντογάν μετά τον «κόλαφο»: Τώρα κατηγορεί λόμπι από Ελλάδα και Αρμενία - Media
 
Δεν άρεσε καθόλου -μα καθόλου- στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Κοινή Διακήρυξη των υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία καταδίκαζε χωρίς περιστροφές τις «παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου».
 
Αποτέλεσμα; Ο Ερντογάν προχώρησε σε παραλήρημα στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου, όπου κατέφυγε σε απειλές και θεωρίες συνομωσίας.
 
«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο, το Αιγαίο, την Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε το πεδίο ούτε στο PKK ούτε στο FETO, αλλά ούτε στα αρμένικα και τα ελληνικά λόμπι, όπως και ούτε στις εχθρικές δυνάμεις και τις δυνάμεις του κακού, που πηγάζουν από χώρες του Κόλπου», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.
 
Υπενθυμίζεται ότι κοινή διακήρυξη καταδίκης των εξέδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι ΥΠΕΞ των «πέντε» καταδίκασαν «την κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, περιλαμβανομένων των υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές και χωρικά ύδατα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», καθώς και «την εργαλειοποίηση αμάχων από την Τουρκία σε μια απόπειρα να διασχίσουν παράνομα τα ελληνικά χερσαία σύνορα, και παρέχοντάς τους συνεχή υποστήριξη για να διέλθουν παράνομα τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:24