search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:09
MENU CLOSE

«Κόκκινο σήμα» της Ιντερπόλ για τη σύζυγο Αμερικανού διπλωμάτη που σκότωσε 19χρονο – Την καλύπτουν οι ΗΠΑ

12.05.2020 08:26
«Κόκκινο σήμα» της Ιντερπόλ για τη σύζυγο Αμερικανού διπλωμάτη που σκότωσε 19χρονο – Την καλύπτουν οι ΗΠΑ  - Media

Διεθνές σήμα αναζήτησης για την Αν Σάκουλας, συζυγο αμερικανού διπλωμάτη, που προσέφυγε στις ΗΠΑ και αρνείται να παρουσιαστεί στον φυσικό της δικαστή για έγκλημα που διέπραξε επικαλούμενη διπλωματική ασυλία, εξέδωσε η Ιντερπολ.

Στις 27 Αυγούστου 2019 η Αν Σάκουλας, 42 ετών και μητέρα τριών παιδιών, ασυνήθιστη στην οδήγηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου, βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει στην λάθος πλευρά του οδοστρώματος.

Ο 19χρόνος Χάρι Νταν οδηγούσε καθ’όλα νόμιμα τη μοτοσικλέτα του. Δεν είχε υπερβολική ταχύτητα, ούτε είχε παραβιάσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο Χάρι Νταν, σκοτώθηκε ακαριαία όταν η μηχανή του συγκρούστηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο της Αν Σάκουλας. Και από τότε αρχίζει ένα προκλητικό διπλωματικό, αστυνομικό και νομικό θρίλερ που έχει καταφέρει να υπονομεύσει ακόμα και τις στενές σχέσεις Βρετανίας – ΗΠΑ.
Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου της ασκήθηκε δίωξη από τη βρετανική δικαιοσύνη για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα θάνατο ανθρώπου.

Η Ινερπόλ, τώρα, εξέδωσε διεθνές «σήμα» σε βάρος της Αν Σάκουλας. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ITV η Ιντερπόλ έχει εκδώσει «Κόκκινη Ανακοίνωση» για τη 42χρονη.
Η «Κόκκινη Ανακοίνωση» είναι το αίτημα που υποβάλει η Ιντερπόλ σε όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου παγκοσμίως προκειμένου να εντοπίσουν και να προχωρήσουν στη σύλληψη κάποιου προσώπου ενόψει της έκδοσής του ή άλλων νομικών ενεργειών σε βάρος του. Η υπηρεσία εκδίδει τέτοια σήματα κατόπιν αιτήματος μιας χώρας-μέλους της. Δεν πρόκειται για διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Τον Ιανουάριο η Βρετανία επέκρινε τις ΗΠΑ επειδή αρνήθηκαν να εκδώσουν τη Σάκουλας, υποστηρίζοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με «άρνηση απονομής δικαιοσύνης». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αγνοώντας το κοινό περι δικαίου αίσθημα, λέει ότι η Σάκουλας έχει διπλωματική ασυλία και η έκδοσή της θα προκαλούσε ένα «ανησυχητικό προηγούμενο».

Στην υπόθεση παρενέβη τον περασμένο Οκτώβριο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όταν υποδέχτηκε τους γονείς του Νταν στον Λευκό Οίκο και προσπάθησε, να τους πείσει να συναντηθούν με τη δολοφόνο του γιού τους  χωρίς να τους ενημερώσει προηγουμένως ότι τη φιλοξενούσε (!) , αυτην, μια εγκληματία, στην προεδρική κατοικία.

Ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε σήμερα ότι το Λονδίνο εξακολουθεί να πιστεύει ότι η σύζυγος του Αμερικανού διπλωμάτη θα πρέπει να επιστρέψει στη Βρετανία για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη. «Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό στις ΗΠΑ», τόνισε, επισημαίνοντας ότι ο Τζόνσον το έχει συζητήσει με τον Τραμπ.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:08