search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:41
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναφουντώνει η κόντρα «προεδρικών» και «κομματικών» – Συστάσεις Τσίπρα για αυτοσυγκράτηση

12.05.2020 08:30
ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναφουντώνει η κόντρα «προεδρικών» και «κομματικών» - Συστάσεις Τσίπρα για αυτοσυγκράτηση - Media

 

Με την άρση του lockdown επανέρχονται στο προσκήνιο και οι εσωτερικές κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες – λόγω της πανδημίας που «πάγωσε» τις προσυνεδριακές διαδικασίες – μπήκαν στην άκρη.

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις και οι συνακόλουθες κομματικές στοιχίσεις ως προς τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκαν με θεαματικό τρόπο στη «συγκρουσιακή» Κεντρική Επιτροπή του Φεβρουαρίου, όπου εκ μέρους της ηγεσίας επιχειρήθηκαν ξεκαθαρίσματα.

Στόχος ήταν, εν όψει και του συνεδρίου, που τελικά πήγε παραπίσω λόγω κορωνοϊού, η αποδυνάμωση της λεγόμενης «παλαιάς φρουράς», δηλαδή των κομματικών στελεχών που προέρχονται από τον «παλαιό» ΣΥΡΙΖΑ και αντιτάχθηκαν στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η διεύρυνση και ανασυγκρότηση του κόμματος μετά τις εκλογές, σηκώνοντας τη σημαία κατά της «πασοκοποίησης».

Οι κόντρες αυτές υποχώρησαν και μπήκαν στην αναμονή το τελευταίο δίμηνο περίπου, ωστόσο τώρα επανέρχονται με αφορμή την κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με τον αποκλεισμό από την κρατική χρηματοδότηση συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης, φιλικού προς τον «προεδρικό» ΣΥΡΙΖΑ.

Η άρνηση των Σκουρλέτη, Φίλη, Τσακαλώτου, Βούτση, Ξανθού κ.ά. να την υπογράψουν, εφόσον δεν τροποποιήθηκε ώστε να συμπεριλάβει και άλλα ΜΜΕ πλην του ενός, αναζωπύρωσε τα εσωτερικά πάθη και «ξύπνησε» τα στρατόπεδα. Ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης έγινε στόχος δημοσιογραφικών επιθέσεων και χθες, μιλώντας στο Mega, ανταπέδωσε τα «πυρά» λέγοντας ότι «έχω αντισώματα στον αυριανισμό και τον νεοαυριανισμό».

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκάλεσε το Σαββατοκύριακο η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφιών από δείπνο στο σπίτι του επ’ ευκαιρία των γενεθλίων του, παρόντος του εκδότη υπέρ του οποίου κατατέθηκε η προαναφερθείσα κοινοβουλευτική ερώτηση. Μήνυμα σαφές προς τους «κομματικούς».

Κατόπιν τούτων, στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε ύστερα από ένα δίμηνο, στο περιθώριο της συζήτησης για την οικονομία εκ μέρους των «κομματικών» (σχετικές τοποθετήσεις έκαναν οι Σκουρλέτης, Τσακαλώτος, Φίλης και Βούτσης) τέθηκε το θέμα ότι το κόμμα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, παρουσιάζοντας εικόνα διχασμού, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία.

Από την άλλη πλευρά δεν υπήρξε καμία απάντηση, ενώ ο Τσίπρας συνέστησε «αυτοσυγκράτηση» προς όλες τις πλευρές επιχειρώντας να κρατήσει το θέμα χαμηλά και να μην δώσει συνέχεια.

Είναι όμως σαφές ότι η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται καθώς οι διαφορετικές πολιτικές οπτικές παραμένουν, άρα και τα στρατόπεδα θα συνεχίσουν να συγκρούονται με στόχο το ξεκαθάρισμα, στο οποίο ρόλο φαίνεται να έχουν και κάποια από τα «φιλικά» ΜΜΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:39