search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:32
MENU CLOSE

Οι φαρμακεροί “office” των νοσοκομείων…

08.03.2010 08:36
Οι φαρμακεροί "office" των νοσοκομείων... - Media

Σκέτη απογοήτευση είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας, που διενεργήθηκε σε 26 μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, με επικεφαλής τον καθηγητή Γ. Τούντα. Αυξήσεις των νοσοκομειακών δαπανών  πέρα από κάθε λογική, αλλεπάλληλες χρεώσεις του κρατικού κορβανά στο βρόντο, χωρίς παραστατικά και αιτιολογήσεις, υπερτιμολογήσεις ιατρικού υλικού, σκευασμάτων και μηχανημάτων έως και 500%, ανύπαρκτη ή ιδιοτελής διαχείριση όλων των αποθεμάτων, αναθέσεις σε ημετέρους,  εκτεταμένη διαφθορά ,αλαζονικές μίζες (της τάξεως του 30% επί της τιμής των αγορών) κλπ είναι μερικά από τα καταγεγραμμένα ευρήματα…

Σκέτη απογοήτευση είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας, που διενεργήθηκε σε 26 μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, με επικεφαλής τον καθηγητή Γ. Τούντα. Αυξήσεις των νοσοκομειακών δαπανών  πέρα από κάθε λογική, αλλεπάλληλες χρεώσεις του κρατικού κορβανά στο βρόντο, χωρίς παραστατικά και αιτιολογήσεις, υπερτιμολογήσεις ιατρικού υλικού, σκευασμάτων και μηχανημάτων έως και 500%, ανύπαρκτη ή ιδιοτελής διαχείριση όλων των αποθεμάτων, αναθέσεις σε ημετέρους,  εκτεταμένη διαφθορά ,αλαζονικές μίζες (της τάξεως του 30% επί της τιμής των αγορών) κλπ είναι μερικά από τα καταγεγραμμένα ευρήματα…  Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η καθαρή σπατάλη  ανέρχεται στο 30% της συνολικής δαπάνης για την Υγεία.

Την ώρα λοιπόν που οι ασθενείς ανέμεναν στην ουρά ή έλεγαν τα «πατερημά» τους αναγιγνώσκοντας τα φακελάκια τους στο κρεβάτι του πόνου, όλος ο νοσοκομειακός μηχανισμός ήταν αφιερωμένος σε μια άλλη μεγάλη επέμβαση. Στην επέμβαση αφαίρεσης κονδυλίων από όλες τις δυνατές πηγές. Επί 5 χρόνια, έπεσε μάσα right through κάτω από τη μύτη της φαντασμένης ηγεσίας του ΥΥΚΑ. Και τώρα που ξυρίζουν το γαμπρό, πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη και οι σπανοί μισθωτοί- συνταξιούχοι… Ας μας συγχωρήσουν τη γενίκευση οι λίγοι αθώοι… αλλά αυτό το φίδι στο σήμα του Ιατρικού Κλάδου τελικά, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50