search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:35
MENU CLOSE

Ο Φοίβος Δεληβοριάς «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Δεν με χωρίζει τίποτα με τον κ. Γεωργιάδη εκτός από όλο τον κόσμο» (Video)

12.05.2020 14:50
Ο Φοίβος Δεληβοριάς «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Δεν με χωρίζει τίποτα με τον κ. Γεωργιάδη εκτός από όλο τον κόσμο» (Video) - Media
 
Σήκωσε το γάντι ο Φοίβος Δεληβοριάς και απάντησε στα σχόλια του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του είχε καταλογίσει «τυφλό μίσος απέναντι στην κυβέρνηση».
 
Μιλώντας στο Open TV o Φοίβος Δεληβοριάς ξεκαθάρισε ότι «δεν με χωρίζει τίποτα με τον κ. Γεωργιάδη εκτός από όλο τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες είμαστε δίπλα στον κόσμο και περνάμε κι εμείς το ίδιο. Ο κ. Υπουργός μίλησε ως η εξουσία απέναντι στους καλλιτέχνες. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κοιτάξει αυτά που θέλουμε να πούμε, θα τα βρει δίκαια. Ζητάμε, όπως όλοι οι άνθρωποι που επλήγησαν την πανδημία, τη νόμιμη αποζημίωσή μας για αυτά που χάσαμε. Σεβαστήκαμε πρώτοι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και θα τα ασπαστούμε ως το τέλος. Απλώς η δουλειά μας είναι τέτοια, που θα αργήσουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε και, ακριβώς, επειδή πολλοί από εμάς ζουν με τα πνευματικά δικαιώματα, έχουμε επικεντρώσει – οι στιχουργοί και συνθέτες – τον αγώνα μας σε αυτά για να μπορέσουμε μέχρι τον επόμενο Απρίλιο να ζήσουμε…».
 
Ο τραγουδοποιός τόνισε ότι «δεν υπάρχει τυφλό μίσος απέναντι σε κανέναν. Μπορεί να έχω διαμαρτυρηθεί για πράγματα που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση ως πολίτης ή να έχω σατιρίσει μέσα απ’ τα τραγούδια μου, αλλά αυτό είναι άλλο. Δεν θα μιλούσα ποτέ έτσι σε καμία περίπτωση» ανέφερε συγκεκριμένα ο Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, ενδεχομένως δε θα μπορούν να βγάλουν το καλοκαίρι. Ζητάμε να προβλεφθεί το θεσμικό πλαίσιο τόσο στα βοηθήματα όσο και στην ενίσχυση των οργανισμών μας. Οι στιχουργοί και οι συνθέτες είμαστε ταυτοποιημένοι μέσα από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης».
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΜ, είναι απροστάτευτος ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο ιδιωτικός χώρος των συναυλιών, σε αντίθεση με τον κρατικό για τον οποίο υπάρχει μέριμνα. «Σε όλο το πακέτο μέτρο που ανακοινώθηκε, το μόνο που ειπώθηκε και μας έκανε μεγάλη έκπληξη επειδή είχαμε πάρα πολλές συζητήσεις με το υπουργείο, ήταν ότι θα χτυπηθούν κάποια πειρατικά σάιτ. Αυτό δεν είναι αρκετό» ξεκαθάρισε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:33