search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:33
MENU CLOSE

Σιντριβάνι η πισίνα του Κορυδαλλού στο πόρισμα του υπουργείου Δικαιοσύνης

24.07.2012 15:47
Σιντριβάνι η πισίνα του Κορυδαλλού στο πόρισμα του υπουργείου Δικαιοσύνης - Media

Ως διακοσμητικό σιντριβάνι χαρακτηρίζεται η επίμαχη πισίνα στην αυλή του Ψυχιατρικού Ιδρύματος των φυλακών Κορυδαλλού, στο πόρισμα του τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, έπειτα από επιτόπια αυτοψία που διενήργησε.

Ως διακοσμητικό σιντριβάνι χαρακτηρίζεται η επίμαχη πισίνα στην αυλή του Ψυχιατρικού Ιδρύματος των φυλακών Κορυδαλλού, στο πόρισμα του τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, έπειτα από επιτόπια αυτοψία που διενήργησε.

Ειδικότερα σύμφωνα με το πόρισμα: «Στην είσοδο του προαυλίου υπάρχει διακοσμητικός βράχος εν είδει καταρράκτη από τον οποίο ξεκινά ροή νερού που μέσω ενός διαμορφωμένου αύλακα επενδεδυμένου με πέτρα, οδηγείται σε κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17, εσωτερικά επενδεδυμένη με πλακίδια και με εσωτερικά επιτοίχιο φωτισμό. Το βάθος είναι κλιμακωτό και συγκεκριμένα 2 μ. σε τμήμα εσωτερικού εμβαδού 3,28 Χ 4,17, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια χωρίζεται σε δύο αναβαθμούς βάθους 1,25 και 0,70 αντίστοιχα. Στον έναν αναβαθμό έχει τοποθετηθεί αντλία, η οποία μεταφέρει το νερό στον υπερκείμενο διακοσμητικό βράχο και το νερό επανέρχεται με φυσική ροή». Κατά την αυτοψία «δεν διαπιστώθηκε στην παραπάνω κατασκευή να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής, όπως πρόσβαση, μηχανισμός καθαρισμού, περιμετρική αποστράγγιση υπερχείλισης κ.λπ.»

Στο πόρισμα επιπρόσθετα αναφέρεται πως στο χώρο «έχει τοποθετηθεί προκατασκευασμένη ψησταριά πλησίον του εσωτερικού φράχτη» και πως «περιμετρικά του κήπου έχουν κατασκευασθεί κλουβιά με διάφορα είδη πτηνών και σε ένα τμήμα του κήπου υπάρχει ένα μικρό περιβόλι».

Το εν λόγω πόρισμα παραδόθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κατασκευής των επίμαχων εγκαταστάσεων, η νομιμότητα και ο τρόπος χρηματοδότησής τους.

Από την πλευρά του το υπουργείο έδωσε εντολή στην εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική» να προχωρήσει άμεσα στην αφαίρεση των εν λόγω κτισμάτων, τα οποία «δεν συνάδουν με τη λειτουργία των φυλακών».

Παράλληλα, το υπουργείο διαβίβασε στον αρμόδιο εισαγγελέα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ουδέποτε είχε ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετική άδεια ή είχε γίνει λόγος για την κατασκευή των επίμαχων έργων, αλλά ούτε είχε εγκριθεί σχετική πίστωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:32