22/01/2021 04:27:04

Παπαδημούλης για το «πόθεν έσχες»: «Εγώ τα δηλώνω όλα – Δεν τα κρύβω σε offshore» (Video)

Παπαδημούλης για το «πόθεν έσχες»: «Εγώ τα δηλώνω όλα – Δεν τα κρύβω σε offshore» (Video) - Media

 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά τη δημοσίευση του «πόθεν έσχες» του, καταγγέλλει οργανωμένη επίθεση στο πρόσωπό του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο  OPEN, αναφέρθηκε στον νόμιμο τρόπο απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων, απαντώντας στα όσα ακούστηκαν μετά τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του, στο οποίο δηλώνει καταθέσεις ύψους 1.000.000 ευρώ και οκτώ ακίνητα.

Ακόμη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για στοχευμένη επίθεση στο πρόσωπό του από την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «Αυτό που δέχτηκα ήταν νομίζω οργανωμένη επίθεση στο πρόσωπό μου με Non Paper που έστειλε η Νέα Δημοκρατία. Η γυναίκα μου προέρχεται από εύπορη οικογένεια. Οι ευρωβουλευτές έχουμε υψηλές αποδοχές, άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο Πόθεν Έσχες είναι νόμιμη, δηλωμένη, φορολογημένη και πεντακάθαρη. Εγώ τα δηλώνω όλα και δεν τα κρύβω ούτε σε offshore, ούτε σε θυρίδες, ούτε σε κρυφούς λογαριασμούς  στο εξωτερικό μέσω αχυρανθρώπων».

Διευκρίνισε δε ότι οι ευρωβουλευτές αμείβονται με χρήματα που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και ότι δεν έχει διαχειριστεί ποτέ κρατικό χρήμα.

Αναφορικά με τα ακίνητα που έχει αγοράσει, είπε ότι έφερε τα χρήματα από το εξωτερικό και τα απόκτησε σε τιμές αγοράς για τα παιδιά του και όχι από πλειστηριασμούς. Είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω αυτού και μίλησε για υποκρισία και δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Κατέληξε δε, λέγοντας ότι «Το 2004 όταν υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες, επειδή δήλωσα τα πάντα, εμφανίστηκα πιο εύπορος από τον Παπαντωνίου και τον Τσοχατζόπουλο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.