search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:12
MENU CLOSE

MLS: Σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή – Στο «ματι» του κυκλώνα η εταιρεία

13.05.2020 10:27
MLS: Σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή - Στο «ματι»  του κυκλώνα η εταιρεία - Media

 

Την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής αλλά και των ομόλογων της MLS Πληροφορική αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε έπειτα από την κατάθεση πορίσματος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) επί των πεπραγμένων της οικονομικής χρήσης 2018 της εισηγμένης.

Το πόρισμα, το οποίο ολοκληρώθηκε προ ημερών και εστάλη στη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εγείρει ζητήματα λογιστικών παρατυπιών που αφορούν συγκεκριμένα την αποτύπωση των άυλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Capital.gr το θέμα ήταν γνωστό εδώ και μήνες ωστόσο οι εποπτικές αρχές όφειλαν να ολοκληρώσουν την έρευνα προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε απόφαση.

Σημειώνεται ότι πέραν των ερευνών της ΕΛΤΕ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε εδώ και μήνες ζητήσει έρευνα επί των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2018 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της χρήσης ακολούθησε ένα μπαράζ ρευστοποιήσεων σε μετοχή και ομόλογα της εταιρείας το οποίο οδήγησε στην κατάρρευση του τίτλου στο Χρηματιστήριο με μαζικές πωλήσεις από θεσμικά και ιδιωτικά χαρτοφυλάκια.

Προβλήματα από τον Οκτώβριο

Η τεχνολογική εταιρεία MLS είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και υπήρξε καταιγισμός πωλήσεων προερχόμενες κατά κύριο λόγο από θεσμικά χαρτοφυλάκια, τα οποία τότε είχαν αμφισβητήσει έντονα τις οικονομικές επιδόσεις της πλατφόρμας MAIC.

Τότε η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ήταν στα 55,8 εκατ. ευρώ ενώ τώρα έχει προσγειωθεί στα 0,57 ευρώ καταμετρώντας απώλειες της τάξεως του 87,4%.

Αρνητική εικόνα εμφανίζουν και οι τιμές των εταιρικών ομολόγων εκ των οποίων το πρώτο λήγει τον Ιούλιο του 2024 και είναι ονομαστικής αξίας 6,7 εκατ. ευρώ, το δεύτερο εκπνέει τον Αύγουστο του 2022 και είναι 6 εκατ. ευρώ ενώ το τρίτο με ονομαστική αξία 4 εκατ. ευρώ λήγει το 2021 καθώς παρατάθηκε για ένα χρόνο η ημερομηνία λήξεώς του βάσει των όρων που υπήρχαν στην έκδοσή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:12