search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:51
MENU CLOSE

Δωρητής αντισωμάτων για τον κορωνοϊό ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας (Video)

13.05.2020 10:33
Δωρητής αντισωμάτων για τον κορωνοϊό ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας (Video) - Media

Μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας σκοπεύει να βοηθήσει στην καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης.

Όπως είπε στην εκπομπή «ΜEGA Mag», θα δώσει αντισώματα για έρευνες για τον κορωνοϊό, απόφαση που πήρε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για αυτή τη δυνατότητα.

Την περασμένη εβδομάδα πέρασε από εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αντισώματα και αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν, απομένει το ραντεβού για τη λήψη τους.

Μιλώντας με την ιδιότητα του γιατρού, υπογράμμισε πως η διαδικασία δεν είναι δύσκολη ή επικίνδυνη και δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα είναι «ευτυχής αν μπορέσει να βοηθήσει έστω και έναν άνθρωπο με αυτή τη νόσο».

Ο ίδιος τόνισε ότι μετά τη νόσο που πέρασε βρίσκεται σε πλήρη πολιτική και ιατρική δραστηριότητα αλλά συνέστησε μεγάλη προσοχή σε όλους για να μην αυξηθούν ξανά τα κρούσματα.

Για τη συγκεκριμένη μέθοδο μίλησε στην εκπομπή ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος τόνισε ότι έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν τόσο στον SARS όσο και στη γρίπη και φαίνεται ότι μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε ανθρώπους που χρειάζονται διασωλήνωση.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε επίσης στο επίπεδο ανοσίας στη χώρα και τόνισε ότι το μόνο όπλο κατά της πανδημίας είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουμε, οι αποστάσεις και η ατομική ευθύνη.

Ενώ έδωσε τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για την πιθανότητα επαναλοίμωξης κάποιου που έχει αναρρώσει από τον ιό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:49