search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:49
MENU CLOSE

Δίκη Τοπαλούδη: «Πήγε σαν πρόβατο επί σφαγή», είπε η εισαγγελέας

13.05.2020 10:51
Δίκη Τοπαλούδη: «Πήγε σαν πρόβατο επί σφαγή», είπε η εισαγγελέας - Media

 

Σε μία έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα αγορεύει από το πρωί ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Αρχίζοντας την αγόρευσή της στο δικαστήριο η εισαγγελέας ανέφερε: «Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ – την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από τη αρχή εκτενώς. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας… Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση».

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το in.gr η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αυτονόητη ανάγκη να αποκαλυφθεί η αλήθεια στη διάρκεια της ποινικής δίκης, ώστε δικαστές και ένορκοι να είναι σε θέση να εκδώσουν την απόφασή τους. «Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε «θέλω να μάθω τι έγινε». Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην.

Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί. Από την αρχή δεν αφήνουμε να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Στο σημείο αυτό, η εισαγγελέας απευθύνθηκε στην μητέρα της Ελένης που την παρακολουθούσε και της είπε: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη». Συνεχίζοντας η εισαγγελέας είπε: «Αυτό καλύτερα απηχεί την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε – ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης – «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» είπε – απαντώντας έτσι σε δηλώσεις της υπεράσπισης. Αναφέρθηκε επίσης σε πλημμέλειες της ανάκρισης λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη τύχη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης το γεγονός ότι ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:49