search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:33
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Εικόνες ενός ζοφερού παροντος – Τα παιδιά στο σχολείο παίζουν μόνα τους σε προκαθορισμένους χώρους (Photos)

13.05.2020 14:54
Κορωνοϊός: Εικόνες ενός ζοφερού παροντος – Τα παιδιά στο σχολείο παίζουν μόνα τους σε προκαθορισμένους χώρους (Photos) - Media

 

Θα μπορούσε να είναι εικόνες από κάποιο θλιβερό μέλλον, είναι όμως φωτογραφίες από ένα νέο ζοφερό παρελθόν. Τα παιδιά στη Γαλλία παίζουν στο σχολείο και μαζί και μόνα. Στα διαλείμματα βγαίνουν στο προαύλιο και τους επιτρέπεται να καθίσουν σε προκαθορισμένες θέσεις στην αυλή και να παίζουν μακρία το ένα από το άλλο. Αυτή είναι η νέα κανονικότητα. Η ξεγνοιασιά και το γέλιο είναι παρελθόν.


Είναι όμως ένα αναγκαίο κακό εάν θέλουμε να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Οι δάσκαλοι έχουν σημαδέψει με κίτρινη μπογιά τις θέσεις που θα πρέπει να βρίσκεται το κάθε παιδάκι στην αυλή. Παιδάκια τριών κι τεσσάρων ετών, είναι πολύ πιθανόν να μην βιώσουν ποτέ τη χαά ενός ομαδικού παιχνιδιού. 
Πάντως οι εικόνες αυτές που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο έχουν σοκάρει τους Γάλλους οι οποίοι όπως όλοι μας δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Κάποιοι μιλούν για «τμήματα απομόνωσης». 


«Δεν μπορώ να το ξεπεράσω αυτό», δήλωσε ο ιστορικός Λόρενς Ντε Κόκ, ο οποίος δημοσίευσε την εικόνα στο Twitter. «Αυτή η εικόνα είναι θλιβερή. Δεν μπορούμε να το ονομάσουμε “σχολείο”.» 
«Δεν έχω δει ποτέ τόσο θλιβερή εικόνα», είπε η Myriam Cau. «Είναι φρικτό να υποβάλετε τα παιδιά σε αυτό.» Η Lily, ένας άλλος χρήστης του Twitter, έγραψε: «Απλά απάνθρωπο, επαίσχυντο για τα παιδιά αλλά και για τους δασκάλους και τα σχολεία! Τι φρίκη !!!! ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48