search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:37
MENU CLOSE

«Κεραυνοί» Δημητρίου στη Βουλή: Παράνομη η κατάσχεση υλικού από Αγγελή στο γραφείο της Τουλουπάκη

13.05.2020 16:17
«Κεραυνοί» Δημητρίου στη Βουλή: Παράνομη η κατάσχεση υλικού από Αγγελή στο γραφείο της Τουλουπάκη - Media
 
Στο στόχαστρο της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου βρέθηκαν οι πράξεις του πρώην εποπτεύοντα την Εισαγγελία Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή ο οποίος είχε πάρει υλικό από το γραφείο της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, κατά την 5η μέρα της κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.
 
Η κυρία Δημητρίου ήταν σαφέστατη και σύμφωνα με το tvxs.gr ξεκαθάρισε ότι «ακόμη και οι κατασχέσεις των κατηγορουμένων γίνονται με όλες τις εγγυήσεις. Ακόμη και αν λέμε ότι ο Αγγελής ήθελε να ελέγξει για κάτι, θα έπρεπε να την έχει καλέσει, με συνεννόηση και ηρεμία, να του δίξει το υλικό. Όχι μόνο δεν έκανε αυτό αλλά είπε ψέμματα ότι εγώ του ζήτησα να μπει, απουσία της, και να πάρει το υλικό από τον υπολογιστή. Όχι μόνο ήταν παράνομο αυτό που έκανε αλλά είπε και ψέμματα πως εγώ του το ζήτησα».
 
Η Ξ. Δημητρίου ρωτήθηκε από τον βουλευτή Ιωάννη Γκιόλια αν ευσταθούν οι κατηγορίες που εξέφρασαν καθυστερημένα οι Ράικου και Αγγελής για πιέσεις και απειλές από τον πρώην Υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο και σημείωσε: «Ούτε προφορικά δεν μου έχουν κάνει παράπονο οι Αγγελής και Ραικου. Πόσο μάλλον εγγράφως. Ήξεραν ότι είμαι τελείως ανεξάρτητη και ότι γι’ αυτό δεν είχαν κανένα λόγο να φοβούνται».
 
Μάλιστα, διέψευσε σχετικά δημοσιεύματα που έλεγαν ότι είχε βγει σε γεύμα με τον Δ. Παπαγγελόπουλο με θέμα την Ελένη Ράικου: «Θα με είχε απειλήσει κάποιος και θα έτρωγα μαζί του;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ανεξαρτησία δεν είναι απλά αυτό που λέει το Σύνταγμα αλλά η εσωτερική ανεξαρτησία από τα πάντα να είσαι μακριά και την ίδια ώρα να είσαι μέσα στην κοινωνία».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34