search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:28
MENU CLOSE

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων: Ο τουρίστας θα έρθει στο ξενοδοχείο με μια απλή μάσκα και θα την πατήσει ο Έλληνας ξενοδόχος;

13.05.2020 16:44
«Βουτιά» στις αφίξεις τουριστών - Από ποιες χώρες ήρθαν και σε ποιες περιοχές πήγαν - Media

 

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μίλησε για τους φόβους και τις αμφιβολίες των ξενοδόχων σχετικά με λειτουργία του τουρισμού φέτος.

Εντελώς ρευστή είναι η κατάσταση στον τουρισμό με χιλιάδες ξενοδόχοι να μην έχουν αποφασίσει αν και με ποιον τρόπο θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους.

 «Η ελληνική κυβέρνηση είναι η αρμόδια να αποφασίσει, καθώς το πλαίσιο συστάσεων από την Κομισιόν, έχει θετικά στοιχεία που αναγνωρίζει τον τουρισμό σαν σημαντική οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη. Θέλει να έχει ως σημαντικό στοιχείο την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, όμως βλέπουμε ότι τελικά οι χώρες θα πρέπει να συζητήσουν από κοινού», δήλωσε στο Mega o Γ. Τάσιος.

«Βλέπουμε μια αοριστία για τα λεγόμενα τεστ. Πρέπει αν δούμε πως μπορούμε να οχυρωθούμε. Η κομισιόν έβαλε ένα γενικό πλαίσιο κι εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε τις διακρατικές συμφωνίες», πρόσθεσε.

«Ερχόμαστε στην πραγματικότητα της χώρας, η σεζόν είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Πρέπει να ετοιμαστούμε για δύσκολες συνθήκες. Αν έχουμε ελεύθερη μετακίνηση, με μια απλή μάσκα, ο τουρίστας θα έρθει στο ελληνικό ξενοδοχείο και θα την πατήσει ο Έλληνας ξενοδόχος;», διερωτήθηκε.

«Μέσα στο αδιέξοδο, η Ελλάδα έβαλε τα δικά της ζητήματα, όμως φαίνεται πως η Ευρώπη θέλει να αφήσει ένα πιο χαλαρό σχέδιο που θα διαπραγματευτούν οι χώρες

Πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, άμεσα, γιατί έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες για τον ελληνικό τουρισμό», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:28