search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:36
MENU CLOSE

Τρομακτική η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη Τοπαλούδη: «Είχαν αποφασίσει ότι θα βιάσουν την Ελένη ακόμη και νεκρή»

13.05.2020 17:29
Τρομακτική η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη Τοπαλούδη: «Είχαν αποφασίσει ότι θα βιάσουν την Ελένη ακόμη και νεκρή» - Media
 
Καταπέλτης: αυτή είναι η λέξη που περιγράφει την αγόρευση της εισαγγελέως έδρας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, καθώς η δικαστική λειτουργός, μετά από μια αναλυτική ακροαματική διαδικασία συνόψισε με τρόπο συγκλονιστικό τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Νοεμβρίου του 2018 στη Ρόδο και ταυτόχρονα περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι δύο κατηγορούμενοι.
 
«Η Ελένη αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει», είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη στους γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας, ενώ, ζητώντας την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, 23 και 22 χρονών, η εισαγγελλέας ξεκαθάρισε χωρίς καμία περιστροφή ότι οι δύο νεαροί είχαν πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη φοιτήτρια «ακόμη και νεκρή» και, μάλιστα, τόνισε ότι λόγω πλημμέλειας των αρχών το δικαστήριο δεν έχει μπροστά του και άλλα θύματα «αυτών των τοξικών ανθρώπων που κάθονται στο εδώλιο».
 
Απόπειρα συσκότισης
Η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι «έχω καταγωγή από το Ρόδο, γνωρίζω κάποια πράγματα… Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι που λένε ας αποδοθεί δικαιοσύνη και κρατάνε τη χώρα όρθια. Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές τις υποθέσεις εδώ» και σημείωσε ότι οι δύο κατηγορούμενοι θέλησαν να συσκοτίσουν την υπόθεση «εξαρχής με δικονομικά τερτίπια. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι…Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους».
 
Η δικαστική λειτουργός, μάλιστα, περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας των δύο κατηγορουμένων, λέγοντας ότι ο μεν 22χρονος ήταν «ο ωραίος, δηλαδή το δόλωμα» και ο 23χρονος ήταν «ο πλούσιος» που είχε δυνατότητα να φροντίζει για τα διαδικαστικά: «Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με ανήλικη. Την πήγαν σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι και τη γλυτώνει. Ο πατέρας του Ροδίτη έκανε το τέρας που είναι σήμερα ο γιος του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης». Συμπλήρωσε, δε, ότι οι δύο κατηγορούμενοι ήταν αποφασισμένοι. «Είχαν ραντεβού με άλλες αλλά δεν “τους έκατσε” όπως είπαν… Ήταν αποφασισμένοι. Τα είχαν κάνει ήδη αυτά με άλλη κοπέλα».
 
«Θα τη βίαζαν και νεκρή»
Σε μια ανατριχιαστική αποστροφή της αγόρευσής της η εισαγγελέας είχε ότι «είχαν συλλάβει στο μυαλό τους ότι τις πάνε στο εξοχικό στους Πεύκους, βάζουν τις κοπέλες να δουν πορνό και τις βιάζουν. Δεν υπήρχε περίπτωση από αυτούς τους δυο χαρακτήρες, κατά τον τοξικό τρόπο που λειτουργούν, να τους ξέφευγε η Ελένη μετά τα αποτυχημένα ραντεβού που είχαν πριν με άλλες κοπέλες. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή».
 
Εξήγησε, δε, ότι η Ελένη πήγε μαζί τους πιστεύοντας πως θα πάνε για σουβλάκια και όταν βρήκαν το σουβλατζίδικο κλειστό της πρότειναν να πάνε στο σπίτι του 23χρονου. «Η Ελένη δεν ξέρει τι έρχεται για αυτό δε ζητάει βοήθεια, όπως λένε. Την έπεισαν να πάνε στο σπίτι. Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στην φίλη της “πάρε με τηλ. σε μια ώρα”…Είναι προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης η Ελένη δεν θα φύγει, θα βιαστεί. Η Ελένη δε θέλει…Η Ελένη ανθίσταται, αρνείται. Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περιγράψανε ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλυτώσει τη ζωή της».
 
Παράλληλα, περιέγραψε λεπτομερώς όσα πιστεύει πως έγιναν σε βάρος της φοιτήτριας και δηλώνοντας απολύτως βέβαιη πως και οι δύο τους στην συνέχεια, αποφασίζουν και υλοποιούν το σχέδιο να πετάξουν την βαριά χτυπημένη 19χρονη στην θάλασσα για «να την τελειώσουν», φοβούμενοι μήπως τους καταγγείλει, ενώ τόνισε ότι θεωρεί πως ο πατέρας του 23χρονου γνώριζε τι έχει συμβεί και ζήτησε να σταλούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία ώστε να ερευνηθούν ευθύνες του πατέρα τόσο για την εξαφάνιση στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος αλλά και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, διότι όπως είπε η κ. Δόγκα, πίεσε συγκεκριμένο ιδιώτη ψυχίατρο «για να βγάλει το γιο του ψυχωτικό» και να αλλάξει εκ των υστέρων συνταγογράφηση ώστε να είναι ακαταλόγιστος.
 
«Μη δεχθείτε καμία συγγνώμη»
Η γιαγιά κατά την Εισαγγελέα, «έχει ακούσει δεν μπορώ να πω ότι εκείνη τη στιγμή ότι πίστευε ότι στον πάνω όροφο σκοτώνουν. Αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Θέλω να ερευνηθεί. Πιθανόν μπορεί να νόμιζε ότι συνέβαιναν τα συνήθη όργια που είχε συνηθίσει το αυτάκι της», ενώ αναφερόμενη στην αδελφή του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου που κατέθεσε στο δικαστήριο λέγοντας πως ο αδελφός της και η Ελένη είχαν ολοκληρωμένη σχέση πριν πάνε στο εξοχικό στην Λίνδο και άρα «γιατί να την βιάσει;» η Εισαγγελέας σχολίασε: «Ακούστε απόψεις! Είναι και εκπαιδευτικός! Δεν ξέρει ότι και σχέση να έχει και γάμο η γυναίκα μπορεί να αρνηθεί;»
 
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε μια φράση που είχε πει στον πατέρα της άτυχης κοπέλας, θέλοντας να τονίσει την ανάγκη να ειπωθεί και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. «Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε, εγώ ζω με αυτή την κοπέλα» είπε και συμπήρωσε: «Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε: θέλω να μάθω τι έγινε. Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια: Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την Εισαγγελέα της έδρας».
 
Απευθυνόμενη στη μητέρα της Ελένης είπε: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη. Αυτό που καλύτερα απηχεί την αλήθεια, που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε, αν πιέζανε, ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».
 
Κλείνοντας η Εισαγγελέας προέτρεψε την οικογένεια Τοπαλούδη να μην δεχθεί καμία συγγνώμη από τους κατηγορούμενους λέγοντας χαρακτηριστικά «σας κοροϊδεύουν και σας εμπαίζουν όλοι από την αρχή ,μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε. Καμία συγγνώμη μην δεχθείτε. Η συγνώμη ένα μόνο νόημα έχει. Όταν αυτός που τη ζητεί είναι ειλικρινής».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15