search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03
MENU CLOSE

Αποχωρεί η Συμεωνίδου από τις εκδόσεις Γέρου

14.05.2020 05:31
Αποχωρεί η Συμεωνίδου από τις εκδόσεις Γέρου - Media

Τα «έσπασαν» τελικά , όπως όλα δείχνουν, μετά από πολυετή συνεργία ο εκδότης Κωνσταντίνος Γέρου και η διευθύντρια των δύο βασικών (και κερδοφόρων) εντύπων του συγκροτήματος του, της ημερήσιας εφημερίδας Star press και του ιστορικού Λοιπόν, Ελσα Συμεωνίδου.

Όπως αναφέρει το enimerosi24 αιτία και αφορμή, για να οδηγηθεί η έμπειρη δημοσιογράφος στην πόρτα της εξόδου, υπήρξε η σχεδόν προσβλητική απαίτηση του εκδότη, να μειώσει δραστικά το ήδη απίστευτα χαμηλό (και διαρκώς συρρικνούμενο) μισθολογικό κόστος των δύο εντύπων , με περικοπές μισθών και την απειλή απολύσεων.

Να σημειωθεί ότι και τα δύο έντυπα “στάθηκαν όρθια” και κατά τη ζοφερή περίοδο της “καραντίνας”, αφού η μεν Star σημείωνε ημερήσιες κυκλοφορίες σταθερά πέριξ των 3.000 με 3.500 φύλλο (το δε Σάββατο άνω των 4.500), το δε “Λοιπόν” να έχει περάσει εδώ και καιρό, στην πρώτη θέση των εντύπων του είδους με δελτία πωλήσεων ακόμη και πάνω των 7.000 φύλλων εβδομαδιαίως.

Παρά την ακριβότερη τιμή και το υποπολλαπλάσιο κάστος από τους ανταγωνιστές του.
Την Έλσα Συμεωνίδου θα ακολουθήσουν βασικότατα στελέχη και των δύο εντύπων,που υπέβαλαν ήδη τις παραιτήσεις τους, με ημερομηνία ισχύος από την Παρασκευή 15 Μαίου.

Διάδοχη κατάσταση,προς το παρόν δεν έχει βρεθεί, αν και αναζητείται ματαίως εκ των ενόντων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24