search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:41
MENU CLOSE

Τόκιο 2020: «Τσουχτερή» θα βγει στη ΔΟΕ η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

14.05.2020 17:19
Η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 - Media

 

Η μετάθεση των Αγώνων για ένα χρόνο, το 2021, ίσως κοστίσει πάνω από 800 εκατ.δολάρια στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η αναβολή και η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 για το 2021, ήταν αναμενόμενο πως το κόστος θα ήταν μεγάλο για όλες τις πλευρές.

Την Πέμπτη 14/05 ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ανακοίνωσε στην τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής οτιεξαιτίας της αναβολής θα επιβαρυνθούν με ένα ποσό που ίσως ξεπεράσει τα 800 εκατ.δολάρια.

Όπως είπε ο Γερμανός «αθάνατος» από αυτό το ποσό τα 650 εκατ. δολάρια θα δοθούν για τη διοργάνωση των Αγώνων το επόμενο έτος και τα 150 για τη στήριξη διεθνών ομοσπονδιών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Πάντως, για την ώρα η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει υποστεί κάποιο οικονομικό κόστος, πλην φυσικά της 12μηνης αναβολής της διοργάνωσης.

Για άλλη μια φορά πάντως ο Μπαχ δεν θέλησε να σχολιάσει το τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς σε σχέση με τον κορονοϊό, λέγονατς οτι άπαντες εργάζονται ώστε να γίνει μια πετυχημένη διοργάνωση το 2021 σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

«Απέχουμε ένα χρόνο και δύο μήνες μακριά από την τέλεση αυτών των αναβαλλόμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν πρέπει να τροφοδοτούμε εικασίες για οποιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη.», σχολίασε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33