search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:17
MENU CLOSE

«Γονατίζει» την Τουρκία ο κορωνοϊός: «Έσπασε» το φράγμα των 4.000 θανάτων

14.05.2020 17:49
Σκηνές αποκάλυψης στην Τουρκία: Μυστική μεταφορά φέρετρων με νεκρούς από κορωνοϊό σε λεωφορεία (Video) - Media

 

Το φράγμα των 4.000 θανάτων που προκλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασε επισήμως η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Υγείας .

Σύμφωνα με το υπουργείο, 55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο, φθάνοντας σε 4.007 τον συνολικό αριθμό θανάτων λόγω της Covid-19 στην χώρα.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 1.635 νέες περιπτώσεις μόλυνσης, αυξάνοντας τον συνολικό επίσημο αριθμό αυτών σε 144.749 από την έναρξη της πανδημίας.

Αφού έφτασε στο αποκορύφωμά στα μέσα Απριλίου με περισσότερα από 5.000 ημερήσια κρούσματα, η χώρα κατέγραψε μια σχετική επιβράδυνση στον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων τις τελευταίες ημέρες.

Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων παραμένει κάτω από 100 από τις 26 Απριλίου.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε στις 6 Μαΐου ότι η επιδημία τέθηκε «υπό έλεγχο» στην Τουρκία, αλλά σημείωσε πως πρέπει οι πολίτες να συνηθίσουν «να ελέγχουν την κοινωνική τους ζωή» με τήρηση μέτρων για την αποφυγή ενός νέου ξεσπάσματος.

Για την καταπολέμηση της πανδημίας, η κυβέρνηση ενέτεινε τα μέτρα όπως το κλείσιμο σχολείων, την απαγόρευση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων και τη θέσπιση κατά περίσταση περιορισμών τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Οι κάτοικοι των 30 πιο πυκνοκατοικημένων επαρχιών της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τέσσερις ημέρες με έναρξη το Σάββατο.

Σε υποχρεωτική καραντίνα από τις 21 Μαρτίου και τις 4 Απριλίου, αντίστοιχα, τα άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 20 ετών, επιτράπηκε από τις 10 Μαΐου να βγαίνουν από τα σπίτια τους μία φορά την εβδομάδα για τέσσερις ώρες, ως μέρος της μείωσης των περιορισμών.

Εμπορικά κέντρα και κομμωτήρια άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα μετά από αυστηρούς υγειονομικούς κανονισμούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:17