search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:10
MENU CLOSE

Προσγειώνει τις προσδοκίες για φθηνότερα ενοίκια ο Γεωργιάδης

14.05.2020 18:23
Στην τελική ευθεία το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για ενίσχυση των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες - Media

 

Είναι δύσκολο να ικανοποιηθεί το αίτημα του εμπορικού συλλόγου για μειωμένα ενοίκια μέχρι το τέλος του έτους, εκτιμά τώρα ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν είναι τόσο απλό» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι εξετάζεται σε επιχειρήσεις που θα ανοίξουν πιο μετά όπως π.χ. τα γυμναστήρια για να βοηθηθούν.

Πάντως, στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, αναφέρθηκε σε ρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το θέμα των ενοικίων, προκειμένου να στηριχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας

Όπως είπε την Τετάρτη ο υπουργός: «Θα υπάρχει ρύθμιση για τα ενοίκια μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί θεσμικά από το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρχει ταυτόχρονα και το κομμάτι το φορολογικό που πρέπει να αφορά στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, για να μπορεί να είναι δίκαιο. Θα υπάρχει, δηλαδή, ένας επιμερισμός της ζημιάς μεταξύ όλων μας».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μελετάται ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο βοήθειας για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ μιλώντας για την εστίαση είπε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ειδικό πακέτο στήριξης για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Σημειώνεται ότι πηγές από το ΥΠΟΙΚ ανέφεραν νωρίτερα πως το μέτρο της έκπτωσης 40% του ενοικίου επαγγελματικής εγκατάστασης, πρώτης κατοικίας και φοιτητικής στέγης όσων επλήγησαν από τον κορωνοϊό, ολοκληρώνεται τον Μάιο. Πιθανή επέκταση εξετάζεται μόνο για επιμέρους ΚΑΔ οι οποίες παραμένουν κλειστές, ενώ αναμένονται οι  αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης των ιδιοκτητών εντός του μήνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:10