search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:15
MENU CLOSE

Μαστογραφία: Πόσο κερδισμένες είναι οι γυναίκες που την κάνουν εγκαίρως

15.05.2020 16:26
Μαστογραφία: Γιατί και πόσο πρέπει να απέχει από το εμβόλιο κατά της Covid-19 - Media

 

Μία έρευνα σε άνω του μισού εκατομμυρίου γυναίκες στη Σουηδία αποκαλύπτει ότι η μαστογραφία μειώνει σημαντικά τα ποσοστά εμφάνισης προχωρημένων και θανατηφόρων καρκίνων του μαστού. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκίνου (American Cancer Society), «Cancer». Μεταξύ αυτών των συγκεκριμένα 549.091 γυναικών, οι ερευνητές υπολόγισαν τα ποσοστά των προχωρημένων καρκίνων του μαστού και των καρκίνων του μαστού που ήταν θανατηφόροι εντός 10 ετών από τη διάγνωση, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα σε γυναίκες που συμμετείχαν στη συνιστώμενη, τυπική εξέταση μαστογραφίας και σε γυναίκες που δεν είχαν κάνει την εν λόγω εξέταση.

Σε σχέση με τη δεύτερη ομάδα η πρώτη ομάδα εμφάνισε 41% λιγότερους θανατηφόρους καρκίνους σε διάστημα δεκαετίας μετά την πρώτη διάγνωση, αλλά και 25% μείωση της συχνότητας εμφάνισης προχωρημένου καρκίνου του μαστού. Επειδή η σύγκριση των γυναικών που είχαν κάνει μαστογραφία ήταν ταυτόχρονη (την ίδια χρονική περίοδο) με εκείνες που δεν είχαν κάνει, το αποτέλεσμα της έρευνας δεν επηρεάζεται από πιθανές αλλαγές στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού με την πάροδο του χρόνου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:14