search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:00
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: Τέσσερις αναγκαίοι κανόνες για την τηλεργασία

16.05.2020 09:01
Αχτσιόγλου: Τέσσερις αναγκαίοι κανόνες για την τηλεργασία - Media

 

Τέσσερις αναγκαίους κανόνες για την εργασία εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου παρουσιάζει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας πολλοί εργαζόμενοι τέθηκαν σε καθεστώς τηλεργασίας. Το καθεστώς αυτό για μεγάλο μέρος των εργαζομένων θα συνεχιστεί και ενδεχομένως να μονιμοποιηθεί», αναφέρει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζει:

«Τα δεδομένα αυτά στην αγορά εργασίας επιβάλλουν τη διαμόρφωση ενός αυστηρού πλαισίου εφαρμογής και ελέγχου της τηλεργασίας, το οποίο θα προστατεύει απόλυτα τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα.

Για την ύπαρξη ενός τέτοιου πλαισίου είναι αναγκαία τα εξής μέτρα:

– Άμεση εφαρμογή του θεσπισμένου επιδόματος τηλεργασίας για την κάλυψη των εξόδων του εργαζόμενου για την εργασία από το σπίτι.

– Δικαίωμα στην αποσύνδεση. Καμία υποχρέωση του εργαζόμενου να απαντά σε εταιρικά email εκτός του χρόνου εργασίας του.

– Κάθε ώρα δουλειάς από το σπίτι αναγνωρίζεται και αμείβεται. Υποχρέωση ηλεκτρονικής καταγραφής στο Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ” του χρόνου εργασίας και πρόσβαση του ΣΕΠΕ στα δεδομένα αυτά για έλεγχο.

– Μόνο εάν είναι αιτιολογημένη από τις ανάγκες της εργασίας χρήση της κάμερας (webcam).»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:59