search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:10
MENU CLOSE

Κύπρος: Πουλούσαν μάσκες που εισήχθησαν από το υπ. Υγείας για να διατεθούν δωρεάν

16.05.2020 10:47
Κορωνοϊός: Πολλοί δεν φοβούνται πια – Δείτε γιατί - Media

 

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ένας 27χρονος και ένας 55χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται πως πωλούσαν χειρουργικές μάσκες που εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία και παραχώρησε δωρεάν σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιώτες, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.com, οι έρευνες της αστυνομίας ξεκίνησαν μετά από καταγγελία. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας που εισήγαγε και παραχωρούσε δωρεάν το κράτος, βρισκόταν προς πώληση σε φαρμακεία στη Λευκωσία, και ηγέρθησαν υποψίες ότι ήταν κλοπιμαίες.

Όπως διαπιστώθηκε ο 27χρονος φέρεται να πούλησε σε φαρμακευτική εταιρεία, στη Λεμεσό, 16.000  από αυτές τις μάσκες προς 37 σεντ τη μία, εξασφαλίζοντας συνολικά 5.920 ευρώ.

Εκδόθηκε ένταλμα και ο νεαρός συνελήφθη. Αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 55χρονο πεθερό του, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που κατείχε τη συγκεκριμένη ποσότητα χειρουργικών μασκών.

Ανακρινόμενοι οι δυο ύποπτοι προέβαλαν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται, ενώ το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή τους για περίοδο οκτώ ημερών σε σχέση με υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της κλοπής, της απάτης, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:10