search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:58
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Έργο Μητσοτάκη η ύφεση στην οποία περνά η χώρα

17.05.2020 12:37
Γεροβασίλη: Έργο Μητσοτάκη η ύφεση στην οποία περνά η χώρα - Media

 

«Έργο Μητσοτάκη» χαρακτήρισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, την ύφεση στην οποίαν εισέρχεται η χώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινοί Τύποι του ΑΝΤ1, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε «μία δουλειά να κάνει κατά τη διάρκεια του lockdown: Να σχεδιάσει και να δράσει εμπροσθοβαρώς. Δεν την έκανε!’

«Την ευκαιρία για τα εμπροσθοβαρή μέτρα ήδη άφησε η κυβέρνηση να φύγει. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ  ”Μένουμε Όρθιοι” είχε την έννοια να δράσει η κυβέρνηση εμπροσθοβαρώς με ένα γενναίο πακέτο ρευστότητας. Δηλαδή, ζεστό χρήμα στην αγορά προκειμένου να κρατήσει τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας όρθιες. Αυτό δεν συνέβη! Αντίθετα η κυβέρνηση  κινήθηκε χωρίς σχεδιασμό, βλέποντας και κάνοντας Είχε τρεις μήνες την ευκαιρία η κυβέρνηση και ενόσω διαρκούσε το lockdown η κυβέρνηση μια δουλειά είχε να κάνει. Από τη μία να σχεδιάζει και να αντιμετωπίζει την πανδημία και από την άλλη να ετοιμάσει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα. Αυτό, λοιπόν, δεν το έκανε», ανέφερε, κατηγορώντας παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία για ένδεια τόλμης στη διαχείριση της ύφεσης.

«Γνωρίζοντας ότι έρχεται μία διαρκής ύφεση, η κυβέρνηση επέλεξε την αποσπασματική και άτολμη δράση και εκεί εστιάζεται το πρόβλημα. Αναλόγως των πολιτικών που εφαρμόζονται από την κάθε κυβέρνηση στην κάθε χώρα, θα μειώνεται, θα μετριάζεται το πρόβλημα της ύφεσης. Σε αυτό ακριβώς το  σημείο βρίσκεται και η κριτική μας. Η κυβέρνηση απειδείχθη ότι δεν ήταν σε θέση, δεν διέθετε τη μέθοδο να υπολογίσει το ποσοστό της ύφεσης», πρόσθεσε.

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται εντός των επόμενων ημερών

Η κα Γεροβασίλη σημείωσε ακόμα ότι τις επόμενες μέρες θα εμφανιστεί το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» διότι «το τρέχον δεν αντιστοιχεί πλέον στην πραγματικότητα με δεδομένο ότι η ύφεση προχώρησε αρκετά και που σήμερα, που γίνεται άρση του lockdown, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μπροστά τους τη δυσχερή προοπτική να έχουμε επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν και εργαζόμενους που δεν θα βρουν τη δουλειά τους.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:58