search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:14
MENU CLOSE

Η σιωπή είναι χρυσός

18.05.2020 05:22

 

Πόσα περιθώρια έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπει σε κλίμα εσωστρέφειας σε μια στιγμή   που το κοινωνικό θερμόμετρο δείχνει να είναι  στα κόκκινα αναρωτιούνται πολλοί . Πόση αντοχή έχουν οι ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαβάζουν για αναζωπύρωση των εσωκομματικών προβλημάτων –σε πραγματικά ή fake ρεπορτάζ- σε μια στιγμή που οι Έλληνες πολίτες αναζητούν ελπίδα.

Καμία απαντούν  τα περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ακόμα και αυτοί  που εμπλέκονται στην αντιπαράθεση διαρρέοντας  διάφορα ή αντιδρώντας στις διαρροές. Και παρ όλα αυτά συνεχίζου να κάνουν τα ίδια …

Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία του κορονοιού στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν έγιναν τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα που ανέμεναν  όλοι , μέσα από τη διαδικασία  του  συνεδρίου.  Η αναγέννηση του   κόμματος   και η διείσδυση του σε μεγαλύτερα κομμάτια της  κοινωνίας πρέπει να περιμένει το τέλος της υγειονομικής κρίσης ή έστω ένα χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα μπορούν να μαζευτούν περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι.

Την ίδια ώρα επανέρχονται οι γκρίνιες  γι αυτούς που θέλουν πάση θυσία την επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αλλά  και για τους άλλους που επιθυμούν να έχουν μόνιμα τον ρόλο της αντιπολίτευσης , καθώς  προφανώς είναι πιο εύκολος , και άρα πιο βολικός.  Και μέσα σε όλα αυτά ο συνήθης ύποπτος Παύλος Πολάκης δημιουργεί το ένα θέμα μετά το άλλο  βρίζοντας δημοσιογράφους και ΜΜΕ ενώ επί της ουσίας μπορεί σε κάποια θέματα   έχει δίκιο. Ένα δίκιο που το χάνει αφού μέχρι τώρα κανείς δεν του έχει πάρει το κινητό από τα χέρια…

Παρεμβαίνοντας  στην πρόσφατη αντιπαράθεση – που έδωσε τροφή σε πολλά εντυπα-  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας, με  συνέντευξή του στην  Αυγή ανέφερε  ότι «ότι δεν εγκαταλείπουμε, αντίθετα δυναμώνουμε τις προσπάθειες για τη διεύρυνση του κόμματος» ώστε «να είναι και οργανωτικά, όπως και ιδεολογικά και πολιτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το μεγάλο κόμμα, ο κορμός, της δημοκρατικής πλειοψηφίας».

«Σημαίνει ότι δεν αφήνουμε τις ρίζες της πολιτικής και προσωπικής σεμνότητας, που κράτησαν όρθια την Αριστερά σε δίσεκτα χρόνια, να ξεραθούν από ναρκισσισμούς, προσωπικές στρατηγικές, άγονες ομαδοποιήσεις» .«Σημαίνει ότι φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα του καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

 Και πρόσθεσε με νόημα «Σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε με συντροφικότητα το δικαίωμα καθεμιάς και καθενός μας στην προσωπική άποψη, χωρίς να μοιράζουμε χαρακτηρισμούς, να καταφεύγουμε σε υποτιμητικές ταμπέλες, να ανακαλύπτουμε και να ξορκίζουμε ομαδοποιήσεις εκεί που δεν υπάρχουν, με τον τρόπο που τις περιγράφουμε», και προσθέτει με νόημα  ότι «είναι απαράδεκτο, και θα έλεγα αυτοκαταστροφικό, η διαφορετικότητα να οδηγεί σε εχθρότητα».

Αυτά είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι  δημοκράτες ψηφοφόροι όμως αν μπορούσαν να παρέμβουν  στην διένεξη που δεν καταλαβαίνουν γιατί υπάρχει  θα έλεγαν με λίγα λόγια. «Φτάνει πιά. Βαρεθήκαμε . Βγάλτε τον σκασμό. Η ζωή μας κινδυνεύει». 

Και πραγματικά είναι ανεξήγητο γιατί μερικές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοακυρώνεται . Γιατί δίνει τροφή στα  ΜΜΕ   να ασχολούνται με το τι δήλωσε ο Νίκος  Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης αντί για να προβάλουν τις θέσεις από την εμπεριστατωμένη πρόταση  τους  για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Στην Κουμουνδούρου λένε  ότι πολλά ΜΜΕ είναι φιλοκυβερνητικά    και γι αυτό δεν προβάλουν τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο αναδεικνύουν τα εσωκομματικά προβλήματα. Μπορεί να είναι και έτσι. Όμως αν όλες οι πλευρές σιωπούσαν δεν θα είχαν να γράψουν τίποτα. Τώρα έχουν…

Και όλη αυτή η μουρμούρα την στιγμή που έχει ξεκινήσει η συζήτηση για μείωση των μισθών, που οι άνθρωποι του τουρισμού και της εστίασης ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια και προτάσεις για την επιβίωση τους, την ώρα που πολλά συνοικιακά  εμπορικά κλείνουν αφήνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους ανέργους, και που  και τα δάνεια για τις επιχειρήσεις αποδεικνύονται φάκα με τυράκι..

 Όλη αυτή η μουρμούρα την ώρα που ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ προσβάλλοντας το κοινό αίσθημα χαρακτηρίζει την αγόρευση της εισαγγελέως για το έγκλημα  που συγκλόνισε την χώρα – της Ελένης Τοπαλούδη- «λαϊκή απογευματινή»,   και που η πλατεία Ομονοίας εγκαινιάστηκε για μια ακόμη φορά με κόσμο αλλά χωρίς ΜΑΤ και επεισόδια.

Όλη αυτή η μουρμούρα την στιγμή που η εκπαίδευση βρίσκεται στα κάγκελα για τις κάμερες στις αίθουσες αλλά και γιατί οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πάνε για μάθημα , παρά την αντίθετη άποψη των ειδικών.

Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μήπως τελικά θα έπρεπε να σταματήσουν οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις…  Και μήπως έφτασε η ωρα ο Αλέξης Τσίπρας να είναι ακόμα πιο σαφής απέναντι στους συντρόφους του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:14