search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:55
MENU CLOSE

Πρόταση για αύξηση μισθών στα στελέχη της ΕΡΤ με την έρευνα της Korn Ferry

18.05.2020 05:41
Πρόταση για αύξηση μισθών στα στελέχη της ΕΡΤ με την έρευνα της Korn Ferry - Media

 

Νέους στόχους βάζει η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ για την ανάπτυξη της εταιρείας την πενταετία 2020 – 2024. Στο στρατηγική και επιχειρησιακό  σχέδιο αναφέρεται η «παύση υποχρέωσης για κερδοφορία», «η απαγκίστρωση από τον στενό δημόσιο τομέα, το ενιαίο μισθολόγιο και τις χρονοβόρες διαδικασίες προμηθειών», η «ορθολογικότερη κατανομή των πόρων σε πρόγραμμα και επενδύσεις» και ο «ανασχεδιασμός της νομοθεσίας, που αφορά την καταβολή και τον έλεγχο των εσόδων από το ανταποδοτικό τέλος».

Προτείνεται η αύξηση των μισθών στα μεσαία, ανώτερα και ανώτατα στελέχη, με βάση μελέτη τηςKorn Ferry. Κάτι ανάλογο συνέβη την περίοδο 2004 – 2009 με τη διάθεση υπέρογκων μισθών και καταστροφικά αποτελέσματα για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΡΤ. Σήμερα η αμοιβή για τα ανώτατα στελέχη της ΕΡΤ ανέρχεται στα 4.800 ευρώ μεικτές αποδοχές. Επίσης, στο σχέδιο δεν προβλέπεται η πρόταση της Grant Thornton, που είχε υιοθετηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ, για την ίδρυση δύο θυγατρικών της ERT R&D, η οποία θα αναλάμβανε την προώθηση νέων τεχνολογιών και έρευνας, και της ERT Productions και Studio, που θα παρήγαγε πρωτότυπο οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Το σχέδιο είχε παρουσιαστεί από τον πρώην υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο το 2018.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:55