search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:53
MENU CLOSE

«Πρεμιέρα» για τα εμπορικά κέντρα με αποστάσεις, μάσκες και αντισηπτικά (Photos)

18.05.2020 12:43
«Πρεμιέρα» για τα εμπορικά κέντρα με αποστάσεις, μάσκες και αντισηπτικά (Photos) - Media

 

Με αποστάσεις, μάσκες και αντισηπτικά ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν σήμερα στις 10 το πρωί τα εμπορικά κέντρα στην Αθήνα.   

Σε γνωστό και μεγάλο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι τα μέτρα προστασίας τηρούνται «ευλαβικά» με όλους τους καταναλωτές να εισέρχονταν με μάσκα, ενώ στη ρεσεψιόν είχε τοποθετηθεί πλεξιγκλάς, καθώς επίσης και αντισηπτικό, όπως και δίπλα από τους ανελκυστήρες. Σε κάθε κατάστημα εντός του κτιρίου οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές φορούσαν μάσκες, ενώ αρκετά  μαγαζιά διέθεταν ειδικό σταντ στις εισόδους τους με αντισηπτικά, μάσκες και γάντια.  

«Σήμερα από τις 10 το πρωί το εμπορικό κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του ξανά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεχόμαστε τους επισκέπτες μας. Για εμάς είναι πολύ μεγάλη χαρά και το εμπορικό μας κέντρο είναι ένας ασφαλής προορισμός για όλες τις οικογένειες και όχι μόνο και είναι και μια όαση δροσιάς, καθώς ο κλιματισμός μας λειτουργεί με την προσαγωγή 100% νωπού αέρα και όχι με επανακυκλοφορία», λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Center manager του The Mall Athens, Ευάγγελος Ζαρκαλής.  

Εκτός από τα μέτρα που έχουν οριστεί, το εμπορικό κέντρο έχει λάβει κι άλλα, πρόσθετα μέτρα. Σύμφωνα με τον κ. Ζαρκαλή, οι κοινόχρηστοι χώροι απολυμαίνονται συνεχώς από πιστοποιημένες εταιρείες, οι τουαλέτες απολυμαίνονται κάθε 15 λεπτά, ενώ υπάρχουν ειδικές συσκευές απολύμανσης χεριών σε όλο το εμπορικό κέντρο. «Ανά πάσα στιγμή τηρούμε την απόσταση του 1,5 μέτρου ανά επισκέπτη.

Τα ασανσέρ χρησιμοποιούνται οπωσδήποτε μόνο από ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους και επίσης κάνουμε online καταμέτρηση του κόσμου που εισέρχεται στο εμπορικό κέντρο, κρατώντας τον κανόνα, ένας επισκέπτης ανά 20 τμ. Μπορούμε και το γνωρίζουμε αυτό ανά πάσα στιγμή», τονίζει ο κ. Ζαρκαλής. Όπως εξηγεί, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα υπάρχει ενημέρωση για την ανταπόκριση του κόσμου, ενώ από την Πέμπτη θα ληφθούν και πρόσθετα μέτρα, όπως η λειτουργία θερμικών καμερών για ανίχνευση πυρετού. 

«Στα καταστήματά μας όλοι οι πελάτες πρέπει να απολυμάνουν τα χέρια τους πριν μπουν ή να φορέσουν καινούρια γάντια ή αν φοράνε γάντια πρέπει κι αυτά να τα απολυμάνουν», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αργυρώ Ζαφειρίου, υπεύθυνη καταστημάτων γνωστής αλυσίδας ένδυσης, υποδημάτων και αξεσουάρ.

Όπως λέει, στους καταναλωτές που εισέρχονται παρέχονται κάρτες εισόδου, ανάλογα με τα άτομα που θα μπουν στο κατάστημα και από εκεί και πέρα είναι ανοιχτά τα δοκιμαστήρια. Τα ρούχα που θα δοκιμαστούν απολυμαίνονται μετά με ειδικά σπρέι ή ατμό, μένουν μετά 1-2 ώρες εκτός πώλησης και ξαναβγαίνουν όταν είναι έτοιμα. «Στο κατάστημά μας στην Ομόνοια υπάρχει πολλή κίνηση, κάτι που δεν περιμέναμε, εδώ τώρα είναι ακόμα αρχή, αλλά αρχίζει και κινείται», επισημαίνει.

Εκτός από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα (mall) σήμερα επαναλειτουργούν τα εκπτωτικά χωριά, αλλά και τα εκπτωτικά καταστήματα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όσους μπαίνουν ή εργάζονται στα καταστήματα, όπως επίσης συστήνεται αυστηρά και η χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:52