22/10/2020 18:28:49
8.3.2010

Ελληνικό Όσκαρ για τη σφαγή των δελφινιών

Ελληνικό Όσκαρ για τη σφαγή των δελφινιών - Media

Το «The Cove» (ο όρμος) του δικού μας Λούη Ψυχογιού, κέρδισε το Όσκαρ  καλύτερου ντοκιμαντέρ. Πρόκειται για ένα οικολογικό θρίλερ που γυρίστηκε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στην ιαπωνική πόλη Taiji, όπου ακόμα και σήμερα συνεχίζεται καθημερινά η σφαγή εκατοντάδων δελφινιών. Ο Λούης Ψυχογιός για να μπορέσει να καταγράψει τη σφαγή των δελφινιών χρησιμοποίησε δύτες με υποβρύχιες κάμερες, ενώ έστησε ακόμα και κρυφές κάμερες στα δέντρα.

Οι Ιάπωνες συνεχίζουν να σκοτώνουν δελφίνια με την  δικαιολογία, ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφικής κουλτούρας τους. Η πραγματικότητα είναι, όμως, διαφορετική. Οι συντελεστές του «The Cove», επισημαίνουν, ότι ο βασικότερος λόγος που συνεχίζεται το κυνήγι των δελφινιών είναι για να τροφοδοτεί την βιομηχανία του θεάματος, δηλαδή, τα δελφινάρια, τα πάρκα και τους  ζωολογικούς κήπους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι της πόλης Taiji πωλούν προς 146.000 δολάρια ένα ζωντανό δελφίνι και προς 500 δολάρια ένα δελφίνι που θα καταλήξει στην ψαραγορά… Συνολικά στην Ιαπωνία υπολογίζεται ότι σκοτώνονται κάθε χρόνο περισσότερα από 20.000 δελφίνια…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.