search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:51
MENU CLOSE

Άλμα για το πετρέλαιο με το βλέμμα στο «άνοιγμα» των οικονομιών και τις μειώσεις στην παραγωγή

18.05.2020 13:26
Άλμα για το πετρέλαιο με το βλέμμα στο «άνοιγμα» των οικονομιών και τις μειώσεις στην παραγωγή - Media

 

Πάνω από 2 δολάρια το βαρέλι αυξήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με την τιμή του Brent να ανέρχεται σε υψηλό μηνός και του αμερικανικού αργού να ξεπερνά τα 30 δολάρια χάρη στην αισιοδοξία για το ‘άνοιγμα’ των οικονομιών και τις μειώσεις στην παραγωγή του ‘μαύρου χρυσού’.

Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 2,03 δολαρίων ή 6,2% στα 34,53 δολάρια το βαρέλι στις 15.17 ώρα Ελλάδας, το υψηλότερο επίπεδό του από τα μέσα Απριλίου. Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 2,63 δολάρια ή σχεδόν 9% στα 32,06 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου.

«Η αισιοδοξία για την ζήτηση στην εξίσωση του πετρελαίου βοηθά να αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές, με τη ζήτηση για βενζίνη να ανακάμπτει καθώς οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού», δήλωσε αναλύτρια της Rystad Energy. Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου λήγει αύριο, Τρίτη, αλλά είναι λίγες οι ενδείξεις ότι θα επαναληφθεί η ιστορική βουτιά κάτω από το μηδέν που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα την παραμονή της λήξης του συμβολαίου του Μαΐου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:50