search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:28
MENU CLOSE

Επιστήμονες έφτιαξαν μάσκα που παγιδεύει και σκοτώνει τον κορωνοϊό

18.05.2020 16:01
Επιστήμονες έφτιαξαν μάσκα που παγιδεύει και σκοτώνει τον κορωνοϊό - Media

 

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κεντάκι, ανακοίνωσαν ότι έφτιαξαν μια μάσκα προσώπου που μοιάζει με αυτές που φοράμε πλέον όλοι, η οποία όμως έχει την ιδιότητα να σκοτώνει τον κορωνοϊο.
Στη μάσκα είναι τοποθετημένο ένα φίλτρο, μια μεμβράνη από ειδική πρωτείνη η οποία δημιουργεί ένα χημικό στρώμα που εγκλωβίζει και καταστρέφει τον Covid-19. Η μάσκα αφήνει τον αέρα να περάσει αλλά και να βγει ενώ συγκρατεί τα όποια σταγονίδια. 
Οι επιστήμονες λένε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλους 6 μήνες προκειμένου να τελειοποιηθεί η μάσκα και γιατί όχι αρχικά να είναι διαθέσιμη για γιαρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και μετέπειτα για όλον τον κόσμο. 
Οι μέχρι τώρα δοκιμές έχουν δείξει ότι η μεμβράνη της μάσκας δεν είναι τοξική και δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις σε εκείνον που τη φοράει. 
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50