search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:38
MENU CLOSE

Αλέξη (ξανά) πάρ’ το αλλιώς

18.05.2020 18:42

– Όσοι παρακολουθούν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά, σε ό,τι αφορά στην στρατηγική του κόμματος, τόσο στα πολιτικά, όσο και στα επικοινωνιακά.

– Κόντρες, διαφοροποιήσεις, ομαδοποιήσεις, υπερβολές στη πολιτική συμπεριφορά και ανόητες ρήξεις στελεχών με ορισμένα ΜΜΕ τα οποία «ανακάλυψαν» τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κυβέρνηση.

– Οι όποιες εσωκομματικές κρίσεις εκδηλώνονται κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ – ως αξιωματική αντιπολίτευση – χρειάζεται να έχει συγκροτημένες θέσεις απέναντι στη κυβέρνηση, ασκώντας κριτική και παρουσιάζοντας προτάσεις.

– Αντί λοιπόν να συμβαίνει αυτό, βλέπουμε άρθρα που δείχνουν εμπάθεια και φανατισμό, «επενδύσεις» – νόμιμες μεν – αλλά που προκαλούν, μαζώξεις στελεχών για να στείλουν μηνύματα στην ηγεσία, και πλακώματα με τα ΜΜΕ.

– Κάθε φορά, που έχουμε μια τέτοια εικόνα, έρχεται ο Τσίπρας είτε με μια δήλωση, είτε με μια συνέντευξη (βλέπε Αυγή) να κάνει τον παιδονόμο.

– Με αναφορές που «φωτογραφίζουν» όσους του χαλάνε τη μανέστρα, αλλά χωρίς να μιλάει με ονόματα και διευθύνσεις.

– Αλλάζει έτσι η κατάσταση; Ασφαλώς και όχι. Μετά από κάποιο διάστημα, ξανά μανά.

– Και αυτή την φορά το ίδιο θα συμβεί.

– Το παλιό ρητό, «στη πολιτική πρέπει να σπας τα αυγά» ισχύει διαχρονικά και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με πρόσωπα που τραβάνε πίσω το κόμμα. (Παράδειγμα η ρήξη το καλοκαίρι του ’15, έφερε την άλλη κυβερνητική πολιτική τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς).

– Την επόμενη φορά, ο Τσίπρας ας μιλήσει με ονόματα.

– Και στον… επόμενο τόνο, ας αλλάξει τον στενό και ευρύτερο πολιτικό του κύκλο.

– Το οφείλει στο 33% που τον ψήφισε…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:37