30/11/2020 03:01:32

Αλέξη (ξανά) πάρ' το αλλιώς


- Όσοι παρακολουθούν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά, σε ό,τι αφορά στην στρατηγική του κόμματος, τόσο στα πολιτικά, όσο και στα επικοινωνιακά.

- Κόντρες, διαφοροποιήσεις, ομαδοποιήσεις, υπερβολές στη πολιτική συμπεριφορά και ανόητες ρήξεις στελεχών με ορισμένα ΜΜΕ τα οποία «ανακάλυψαν» τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κυβέρνηση.

- Οι όποιες εσωκομματικές κρίσεις εκδηλώνονται κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ - ως αξιωματική αντιπολίτευση - χρειάζεται να έχει συγκροτημένες θέσεις απέναντι στη κυβέρνηση, ασκώντας κριτική και παρουσιάζοντας προτάσεις.

- Αντί λοιπόν να συμβαίνει αυτό, βλέπουμε άρθρα που δείχνουν εμπάθεια και φανατισμό, «επενδύσεις» - νόμιμες μεν - αλλά που προκαλούν, μαζώξεις στελεχών για να στείλουν μηνύματα στην ηγεσία, και πλακώματα με τα ΜΜΕ.

- Κάθε φορά, που έχουμε μια τέτοια εικόνα, έρχεται ο Τσίπρας είτε με μια δήλωση, είτε με μια συνέντευξη (βλέπε Αυγή) να κάνει τον παιδονόμο.

- Με αναφορές που «φωτογραφίζουν» όσους του χαλάνε τη μανέστρα, αλλά χωρίς να μιλάει με ονόματα και διευθύνσεις.

- Αλλάζει έτσι η κατάσταση; Ασφαλώς και όχι. Μετά από κάποιο διάστημα, ξανά μανά.

- Και αυτή την φορά το ίδιο θα συμβεί.

- Το παλιό ρητό, «στη πολιτική πρέπει να σπας τα αυγά» ισχύει διαχρονικά και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με πρόσωπα που τραβάνε πίσω το κόμμα. (Παράδειγμα η ρήξη το καλοκαίρι του '15, έφερε την άλλη κυβερνητική πολιτική τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς).

- Την επόμενη φορά, ο Τσίπρας ας μιλήσει με ονόματα.

- Και στον... επόμενο τόνο, ας αλλάξει τον στενό και ευρύτερο πολιτικό του κύκλο.

- Το οφείλει στο 33% που τον ψήφισε...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.