search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:17
MENU CLOSE

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τουρισμό και εργασιακά παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

19.05.2020 07:27
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τουρισμό και εργασιακά παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  - Media

 

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς, θα παρουσιάσει το απόγευμα της Τετάρτης, με διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξήγησε ότι το σχέδιο θα αφορά στη στήριξη της εργασίας, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τη ρευστότητα. «Θα είναι συνολικό πακέτο που θα εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, για να νιώσουν ασφαλείς οι επιχειρηματίες», τόνισε.

Όσο αφορά στους υπαλλήλους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έκανε σαφές ότι θα καλύπτει και τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αλλά και τους εποχιακούς πλήρους ή μερικής απασχόλησης, με τη στήριξη εισφορών και μισθολογικού κόστους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή οι ελληνικές υγειονομικές αρχές έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την έλευση τουριστών και το μόνο που μένει είναι η οριστικοποίηση της ημερομηνίας.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη τετραμερής Σύνοδος Κορυφής της Ελλάδας με Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία, τρεις χώρες, δηλαδή, με τις οποίες υπάρχει οδική σύνδεση.

Σχετικά με την στήριξη των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% όπως έχει ζητήσει και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Παράλληλα δεν αποκλείεται αντίστοιχη μείωση του ΦΠΑ και στις μεταφορές ώστε να γίνει πιο ελκυστικό το τουριστικό πακέτο. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι επίσης η στήριξη των επιχειρήσεων να είναι εξατομικευμένη, ανάλογα, δηλαδή, της ζημιάς της επιχείρησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:17