search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:15
MENU CLOSE

ΑΑΔΕ: Μέσω βιντεοκλήσης η χορήγηση κλειδαρίθμου

19.05.2020 08:41
ΑΑΔΕ: Μέσω βιντεοκλήσης η χορήγηση κλειδαρίθμου - Media

 

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την ποσότητα 850.000 ακατάλληλων προστατευτικών μασκών που θα διοχετεύονταν στην ελληνική αγορά και αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

Ο κ.Πιτσιλής, υποστήριξε πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για μια συνεχιζόμενη δράση.

Η ΑΑΔΕ διενεργεί ελέγχους από την έναρξη της κρίσης με σκοπό να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή, επρόκειτο για μάσκες χωρίς το πιστοποιητικό καταλληλόλητας, οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές δημόσιας υγείας και δεν μπορούν να διατεθούν στην αγορά. «Είναι δυνητικώς επικίνδυνες», τόνισε ο κ. Πιτσιλής.

Αναφέρθηκε επίσης στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myaadelive, μέσα από την οποία μπορούν οι πολίτες να χορηγούνται κλειδάριθμο μέσω βιντεοκλήσης.

Ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να πάρει κλειδάριθμο μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, μπορεί να κλείσει ραντεβού με κάποιον εκπρόσωπο του οργανισμού στην ψηφιακή πύλη και δείχνοντας την ταυτότητά του, να χορηγείται τον κλειδάριθμο.

«Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματώσουμε δυο ακόμα σημαντικές υπηρεσίες, τη χορήγηση ΑΦΜ και την έναρξη ατομικής επιχείρησης».

Ο κ. Πιτσιλής μίλησε και για τους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ, οι οποίοι δεν το έχουν λάβει ακόμα και για τους οποίους διενεργείται έρευνα από την Α.Α.Δ.Ε., αλλά και για την έμφαση που θα δοθεί στις νέες μορφές επιχειρηματικότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:15