search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:38
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων – Επίσημοι χωρίς μάσκες και με μηδενικές αποστάσεις (Photos)

19.05.2020 10:20
Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων – Επίσημοι χωρίς μάσκες και με μηδενικές αποστάσεις (Photos) - Media

 

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τίμησε φέτος ο δήμος Θεσσαλονίκης την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει, τα άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση τιμής ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Εκείνο όμως που προκάλσε και πάλι άσχημη εντύπωση και αρκετά αρνητικά σχόλια, ήταν η μη τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προαστασίας από του επισήμους, οι οποίοι παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Απόσταση 2 μέτρων ούτε για… πλάκα ενώ σχεδόν κανείς δεν φορούσε μάσκα. Εικόνες που θύμισαν (σε μικρότερο βέβαια έκταση) εκείνες των εγκαινίων του συντριβανιού στην πλατεία Ομονοίας, οι οποίες αι υποχρεώσαν τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη να ζητήσει δημοσίως συγνώμη.

Ενημερωτικά, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

«Ένας αιώνας και ένας χρόνος από εκείνες τις αποφράδες ημέρες που τα αδέρφια μας οι Έλληνες του Πόντου ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και 353.000 αδέρφια μας σφαγιάστηκαν. Πολλοί από αυτούς που επέζησαν ήρθαν στην πόλη μας και μετέφεραν τον πολιτισμό τους, το σθένος τους για τη ζωή και βοήθησαν στην ανάπτυξη της πόλης μας. Εμείς σήμερα τιμούμε όσα γίναν εκείνες τις μέρες, δεν ξεχνούμε, ο δήμος Θεσσαλονίκης τιμά αυτή τη μέρα, τιμά όλους αυτούς που χάθηκαν, όλους αυτούς που ξεριζώθηκαν και διατρανώνουμε ότι δε θα σταματήσουμε ποτέ μέχρι να αναγνωριστεί μια από τις μεγαλύτερες Γενοκτονίες στην ιστορία του ανθρώπινου είδους», δήλωσε ο δήμαρχος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10