search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:12
MENU CLOSE

«Όχι» Κουρτς στο γαλλογερμανικό σχέδιο: Βοήθεια με δάνεια, όχι επιχορηγήσεις – Συμβιβασμό ψάχνει η Κομισιόν

19.05.2020 12:27
«Όχι» Κουρτς στο γαλλογερμανικό σχέδιο: Βοήθεια με δάνεια, όχι επιχορηγήσεις - Συμβιβασμό ψάχνει η Κομισιόν - Media

 

Η Αυστρία επιμένει ότι η έκτακτη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη-μέλη, που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, θα πρέπει να βασίζεται σε εξοφλητέα δάνεια και όχι σε επιδοτήσεις, ανέφερεται σε σημερινό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Die Presse που επικαλείται την Καγκελαρία.

«Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και να στηρίζουμε τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση του κορονοϊού, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσω δανείων και όχι μέσω επιχορηγήσεων», ανέφερε ο Αυστριακός ηγέτης Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο ίδιος αντιπρότεινε βοήθεια μέσω δανείων, μετά από επαφές με τους ομολόγους του πρωθυπουργούς της Δανίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας.

H πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, δεν θα αντιγράψει τη γαλλογερμανική πρόταση και θα περιλαμβάνει ένα μείγμα επιχορηγήσεων και δανείων αντί μόνο επιχορηγήσεων, όπως πρότειναν το Παρίσι και το Βερολίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Γερμανία και η Γαλλία πρότειναν χθες ένα ταμείο ύψους 500 δισ. ευρώ το οποίο θα δίνει επιχορηγήσεις σε περιοχές και τομείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, ώστε να τις βοηθήσει χωρίς να αυξηθούν τα επίπεδα χρέους τους. «Στην πρότασή μας θα υπάρχει μία ισορροπία επιχορηγήσεων και δανείων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μάμερ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. «Θα δούμε ποια θα είναι αυτή η ισορροπία την επόμενη εβδομάδα, όταν θα παρουσιάσουμε την πρότασή μας», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06