search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:32
MENU CLOSE

To «Normal People» προκαλεί θύελλα – Αντιδράσεις για βίαιη ερωτική σκηνή (Photo | Video)

19.05.2020 12:55
To «Normal People» προκαλεί θύελλα - Αντιδράσεις για βίαιη ερωτική σκηνή (Photo | Video) - Media
 
Έχει χαρακτηριστεί ως η πιο «ρεαλιστικά ερωτική» τηλεοπτική σειρά του BBC, δεδομένου ότι οι ερωτικές σκηνές που περιέχει στα 12 επεισόδιά της ξεπερνούν από μόνες τους τα 41 λεπτά (σ.σ.: η μέση διάρκεια ενός επεισοδίου είναι 30 λεπτά).
 
Ο λόγος για το «Normal People», την ιρλανδική τηλεοπτική παραγωγή που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Σάλι Ρούνεϊ και αφηγείται την ιστορία της πρώτης αγάπης μεταξύ δύο νέων ανθρώπων, της Μαριάν Σέρινταν και του Κόνελ Γουάλντρον, οι οποίοι προέρχονται από δύο διαφορετικές κοινωνικές τάξεις.
 
Παρόλο που ο διάχυτος ερωτισμός της σειράς βοήθησε στην επιτυχία της, υπήρξε μία ερωτική σκηνή που κατάφερε να σοκάρει το τηλεοπτικό κοινό της Μ. Βρετανίας.Ειδικότερα, στο έβδομο επεισόδιο της σειράς, οι δύο πρωταγωνιστές συναντώνται ξανά μετά τον δεύτερο χωρισμό τους και στη διάρκεια ενός καφέ, η Μαριάν διηγείται στον Κόνελ τις ερωτικές της περιπέτειες με τον νέο σύντροφό της, Τζέιμι. Κατά την αφήγησή της, βλέπουμε σε flashback την ερωτική τους σκηνή, η οποία είναι ιδιαίτερη βίαιη: Ο Τζέιμι τη χαστουκίζει, τη δένει, της τραβά τα μαλλιά και εκείνη φαίνεται να τρομάζει και να νιώθει άβολα.
 
Τα σχόλια στο Twitter μετά την προβολή του επεισοδίου κάνουν λόγο στην πλειοψηφία τους για μια άγρια ερωτική σκηνή που προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στους θεατές της (ειιδικά σε όσους την παρακολούθησαν με κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο).
 
«Θα παραδεχτώ ότι η ερωτική σκηνή ήταν ίσως η πιο αμήχανη στιγμή της ζωής μου, αφού την είδα μαζί με τον πατέρα μου» έγραψε μια χρήστης. Ένας άλλος έγραψε: «Εύχομαι να μην την είχα δεί. Είμαι πραγματικά σε σοκ». «Ναι, ήταν πολύ κακή ιδέα να παρακολουθήσω αυτή τη σειρά μαζί με τη γιαγιά μου. Τώρα το κατάλαβα» ανήρτησε ένας τρίτος, ενώ ένας άλλο χρήστης έγραψε στο Twitter: «Θεέ μου, ήταν πολύ δύσκολο να το βλέπεις. Η Μαριάν έμοιαζε να φοβάται. Δεν είμαι σίγουρος για το πώς νιώθω».
Η «συντονίστρια σκηνών οικειότητας»
Oι παραγωγοί τoυ «Normal People» τονίζουν ότι οι ερωτικές σκηνές της σειράς ήταν τόσο προσεκτικά σκηνοθετημένες που οι πρωταγωνιστές δεν χρειάστηκαν να αγγιχτούν ποτέ στις γεννετήσιες περιοχές. Η ειδικός σε θέματα που αφορούν την οικειότητα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων Ίτα Ο’Μπράιαν έδωσε οδηγίες στους ηθοποιούς, την 21χρονη Νταίζη Έντγκαν Τζόουνς και τον 24χρονο Πολ Μεσκάλ, και τους εκπαίδευσε καθ’ όλη την διάρκεια των «ερωτικών» γυρισμάτων προκειμένου να «παραμείνουν ασφαλείς». Υπήρχαν μάλιστα και κώδικες ασφαλείας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στις ερωτικές σκηνές, όταν δεν θα ένιωθαν και τόσο άνετα.
 
Και συνέχισε: «Ο θεμελιώδης κανόνας είναι πως ποτέ δεν πρέπει να υπάρξει άγγιγμα στα γεννητικά όργανα. Η ηθοποιός φοράει ένα ειδικό κάλυμμα επάνω από τα γεννητικά της όργανα – κάτι σαν μεγάλο τσιρότο και ο άνδρας ηθοποιός επίσης ένα προστατευτικό που μοιάζει με κάλτσα» δήλωσε η Ο’Μπράιαν, η οποία είπε επίσης ότι βρισκόταν εκεί για να ενδυναμώσει τους νέους ηθοποιούς και να τους δώσει την εμπιστοσύνη που χρειάζονται για να σταματήσουν τα γυρίσματα εάν κάποιος από αυτούς ένιωθε άβολα.
 

Πηγή: news247
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28