search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:08
MENU CLOSE

Καλά νέα για την ανάπτυξη ανοσίας στον κορωνοϊό

20.05.2020 14:45
Καλά νέα για την ανάπτυξη ανοσίας στον κορωνοϊό - Media
 
Ενθαρρυντικά νέα ότι τα υπό ανάπτυξη εμβόλια μπορεί να έχουν επιτυχία προσφέρουν δύο μελέτες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Αμφότερες υποστηρίζουν την υπόθεση ότι η ανάρρωση από τον COVID-19 μπορεί να οδηγήσει σε ανοσία.
 
Στην πρώτη μελέτη, οι ερευνητές επιμόλυναν εννέα πιθήκους με COVID-19. Μετά την ανάρρωσή τους, οι ερευνητές εξέθεσαν εκ νέου στον ιό τα ζώα, τα οποία δεν ασθένησαν.
 
Τα ευρήματα δείχνουν ότι «ανέπτυξαν φυσική ανοσία που τους προστατεύει από την επανέκθεση», δηλώνει ο Δρ. Νταν Μπαρούχ, ερευνητής στο Κέντρο Ιολογίας και Ερεύνης (Beth Israel) του Χάρβαρντ, η μελέτη του οποίου δημοσιεύθηκε στο Science. «Είναι πολύ καλά νέα», προσέθεσε.
 
Γενικότερα, πολλές ερευνητικές ομάδες έχουν δημοσιεύσει έρευνες – πολλές εκ των οποίων δεν έχουν εξεταστεί από άλλους επιστήμονες – που ισχυρίζονται ότι ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού θα είναι αποτελεσματικό στα ζώα.
 
Στη δεύτερη έρευνα, ο Μπαρούχ και οι συνάδελφοι του πραγματοποίησαν τεστ σε 25 μαϊμούδες με έξι πρωτότυπα εμβόλια, ώστε να δουν αν τα αντισώματα που παραγόνταν, είχαν προστατευτική ισχύ. Ακολούθως, εξέθεσαν στον SARS-CoV-2 αυτές τις μαϊμούδες, καθώς και άλλες δέκα στις οποίες δεν είχε χορηγηθεί κανένα από τα προαναφερθέντα εμβόλια.
 
Η δεύτερη ομάδα των μαϊμούδων παρουσίασε υψηλά επίπεδα του ιού στη μύτη και τα πνευμόνια, κάτι το οποίο δεν συνέβη στα εμβολιασμένα ζώα, τα οποία εμφάνισαν «έναν σημαντικό βαθμό προστασίας». Μάλιστα, οκτώ εκ των εμβολιασμένων ζώων, απέκρουσαν απολύτως τον ιό.
 
Εντούτοις, αυτές οι έρευνες, οι οποίες έχουν αξιολογηθεί και άπο άλλους ερευνητές, δεν αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αναπτύσσουν ανοσία στον νέο κορωνοϊό, ούτε υποδεικνύουν τη διάρκεια αυτής, εφόσον αναπτυχθεί, είναι όμως ενθαρρυντικές.
 
«Τα δεδομένα αυτά θα γίνουν αντιληπτά ως μία καλοδεχούμενη επιστημονική πρόοδος», σημείωσε σχετικά Μπαρούχ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03