search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:39
MENU CLOSE

Βόλος: Ο ληστής χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο – Κάλεσαν ασθενοφόρο

20.05.2020 15:33
Βόλος: Ο ληστής χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο – Κάλεσαν ασθενοφόρο - Media

 

Στο ισόγειο των δικαστηρίων Βόλου το μεσημέρι της Τρίτης πλήρωμα ασθενοφόρου για πρώτες βοήθειες και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ για συνδρομή.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης Αυτοφώρου την πρώτη φορά μετά την εξιχνίαση της ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ιάσονος στις 31 Μαρτίου. Δεν συμμορφώθηκε και διέπραξε δεύτερη ληστεία το περασμένο Σάββατο σε βάρος υπαλλήλου αναψυκτηρίου στη Νέα Ιωνία και μάλιστα με απειλή μαχαιριού. Ο 35χρονος Βολιώτης, που κρυβόταν πίσω από τις δύο ληστείες και συνελήφθη μετά από αστραπιαία και άμεση κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, χτυπούσε το κεφάλι του τοίχο χθες το μεσημέρι μετά την απόφαση προφυλάκισής του.

Συνοδεία αστυνομικών ο συλληφθείς κρατήθηκε μετά την απολογία του στο κρατητήριο του ισογείου των δικαστηρίων μέχρι να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα γίνει η μεταγωγή του. Σε ανύποπτη χρονική στιγμή άρχισε να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο με ορμή και οι αστυνομικοί έτρεξαν να τον σταματήσουν. Στα δικαστήρια έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ για να αποτραπεί ο κρατούμενος να συνεχίσει τις αυτοκαταστροφικές πράξεις. Στο κεφάλι του υπέστη μώλωπα.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε και κατέφθασε παρείχε επί τόπου πρώτες βοήθειες. Ο 35χρονος δεν χρειάστηκε τελικά να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για νοσηλεία. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για τη μεταγωγή.

Νωρίτερα στην απολογία του ο κρατούμενος ζητούσε μια δεύτερη ευκαιρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, απέδιδε τις πράξεις του στην επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ελεγε και επαναλάμβανε ότι είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για να παρακολουθήσει πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα, αλλά δεν πρόλαβε.

Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε η προφυλάκισή του. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς επιτέθηκε το περασμένο Σάββατο το βράδυ σε υπάλληλο αναψυκτηρίου στη Νέα Ιωνία και με την απειλή μαχαιριού της άρπαξε το ποσό των 310 ευρώ. Η υπάλληλος χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα μέχρι να ηρεμήσει από τον πανικό και την αναστάτωση. Ο δράστης καιροφυλακτούσε πότε θα έμενε μόνη στο αναψυκτήριο για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του. Την ακινητοποίησε αιφνιδιάζοντάς τη και της απέσπασε τα χρήματα.

Επιπλέον, στις 27 Μαρτίου εισέβαλε σε βενζινάδικο στην οδό Ιάσονος και άρπαξε από 34χρονη υπάλληλο το ποσό των 260 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές από παρόμοιες υποθέσεις, αλλά και υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:39