search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:53
MENU CLOSE

Τζόαν Κόλινς: Κατηγορεί την κυβέρνηση της Βρετανίας για ηλικιακό ρατσισμό

21.05.2020 10:19
Τζόαν Κόλινς: Κατηγορεί την κυβέρνηση της Βρετανίας για ηλικιακό ρατσισμό - Media

 

Ηλικιακό ρατσισμό καταγγέλλει η Τζόαν Κόλλινς η οποία δηλώνει σαφώς δυσαρεστημένη για τη μεταχείριση των πολιτών άνω των 70 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η 86χρονη ηθοποιός κατηγόρησε την κυβέρνηση της χώρας της σε άρθρο στο περιοδικό «The Spectator», στο οποίο επικρίνει τους κυβερνώντες επειδή χρησιμοποιούν μια σειρά από «φρικτές» εκφράσεις για να ορίσουν την ηλικιακή της ομάδα, όπως η αναφορά «εβδομηντάρηδες και άνω» για τους ενήλικες άνω των 70 χρόνων και ο όρος «ευάλωτη» κοινωνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι πολλοί, όπως η ίδια δεν έχουν θέματα «υγείας».

Επιπλέον, θεωρεί ιδιαίτερα επιζήμια την υπάρχουσα πεποίθηση ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να κρατηθούν μακριά απ’ όλους». Μάλιστα, η Τζόαν Κόλινς αποκάλυψε ότι βίωσε τον «ηλικιακό ρατσισμό» από πρώτο χέρι όταν πληροφορήθηκε από τον οικοδεσπότη του «Good Morning Britain», Πιρς Μόργκαν, ότι θα έπρεπε να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δείπνο τους επειδή «δεν ήθελε να είναι υπεύθυνος» για τον «πρόωρο θάνατό» της.

“Οι άνθρωποι δεν πρέπει να καθορίζονται από την ηλικία τους” τονίζει και προσθέτει: “Παντρεύτηκα έναν άνδρα τρεις δεκαετίες νεότερο και στο τελευταίο μου τσεκ-απ ο γιατρός μου είπε ότι ήμουν “εκπληκτικά υγιής. Είμαι τυχερή που έχω τεράστια ενέργεια και ενθουσιασμό για τη ζωή”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15