24/09/2020 12:08:05

Τζόαν Κόλινς: Κατηγορεί την κυβέρνηση της Βρετανίας για ηλικιακό ρατσισμό

Τζόαν Κόλινς: Κατηγορεί την κυβέρνηση της Βρετανίας για ηλικιακό ρατσισμό - Media

 

Ηλικιακό ρατσισμό καταγγέλλει η Τζόαν Κόλλινς η οποία δηλώνει σαφώς δυσαρεστημένη για τη μεταχείριση των πολιτών άνω των 70 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η 86χρονη ηθοποιός κατηγόρησε την κυβέρνηση της χώρας της σε άρθρο στο περιοδικό «The Spectator», στο οποίο επικρίνει τους κυβερνώντες επειδή χρησιμοποιούν μια σειρά από «φρικτές» εκφράσεις για να ορίσουν την ηλικιακή της ομάδα, όπως η αναφορά «εβδομηντάρηδες και άνω» για τους ενήλικες άνω των 70 χρόνων και ο όρος «ευάλωτη» κοινωνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι πολλοί, όπως η ίδια δεν έχουν θέματα «υγείας».

Επιπλέον, θεωρεί ιδιαίτερα επιζήμια την υπάρχουσα πεποίθηση ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να κρατηθούν μακριά απ’ όλους». Μάλιστα, η Τζόαν Κόλινς αποκάλυψε ότι βίωσε τον «ηλικιακό ρατσισμό» από πρώτο χέρι όταν πληροφορήθηκε από τον οικοδεσπότη του «Good Morning Britain», Πιρς Μόργκαν, ότι θα έπρεπε να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δείπνο τους επειδή «δεν ήθελε να είναι υπεύθυνος» για τον «πρόωρο θάνατό» της.

“Οι άνθρωποι δεν πρέπει να καθορίζονται από την ηλικία τους” τονίζει και προσθέτει: “Παντρεύτηκα έναν άνδρα τρεις δεκαετίες νεότερο και στο τελευταίο μου τσεκ-απ ο γιατρός μου είπε ότι ήμουν "εκπληκτικά υγιής. Είμαι τυχερή που έχω τεράστια ενέργεια και ενθουσιασμό για τη ζωή”.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.