search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:05
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία νοσηλευτών κατά ΠΝΠ για ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο (Photos)

21.05.2020 11:16
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία νοσηλευτών κατά ΠΝΠ για ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο (Photos) - Media

 

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια στην οδό Αριστοτέλους και διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο ΠΕ-ΤΕ, η οποία όπως τονίζουν διχάζει τους νοσηλευτές.

Όπως τονίζουν, με την Πράξη αυτή οι νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης “πετιούνται έξω από τον κλάδο των νοσηλευτών”, τη στιγμή που όπως τονίζουν, καλύπτουν το 40% του Συστήματος Υγείας.

“Είμαστε εδώ για να πιέσουμε να μην λοβοτομήσουν την υγεία. Αυτό που θέλουν κάποιοι, να δημιουργήσουν δύο δρόμους στους νοσηλευτές, είναι άδικο”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”, Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης υπογράμμισε πως δεν θα γίνει δεκτός αυτός ο διαχωρισμός. “Ζητάμε εδώ και χρόνια έναν και ενιαίο κλάδο με διακριτούς ρόλους με διακριτούς ρόλους σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές βαθμίδες των νοσηλευτών, χωρίς όμως αυτόν τον διαχωρισμό των νοσηλευτών που επιχειρείται”.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τονίζουν πως η λύση στο ζήτημα αυτό είναι η Ενιαία Εκπαιδευτική Βαθμίδα με ευρεία μόρφωση και εκπαίδευση, η οποία θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποίησαν και πορεία σε κεντρικούς δρόμους με κατάληξη το υφυπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Πηγή thestival.gr 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:05