search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:12
MENU CLOSE

Πένθος στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε ο Ηλίας Δαμάσκος

21.05.2020 13:33
Πένθος στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε ο Ηλίας Δαμάσκος - Media
 
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, ο Ηλίας Δαμάσκος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες πολίστες των δεκαετιών του 1960 και 1970, βυθίζοντας στο πένθος την ελληνική υδατοσφαίριση και γενικότερα τον χώρο της κολύμβησης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, εισήλθε στο νοσοκομείο για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που όμως το αντιλήφθηκε με καθυστέρηση και έπειτα από μάχη που έδωσε για περίπου 20 ημέρες δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.
 
Ο Ηλίας Δαμάσκος αγωνιζόταν με το σκουφάκι του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας, ενώ υπήρξε και πρωταθλητής της κολύμβησης, στα αγωνίσματα του προσθίου.
 
Ήταν παντρεμένος με την Βαρβάρα και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Αργυρώ, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί από την Ελληνική Αστυνομία.
 
Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, δήλωσε: «Ο Ηλίας έγραψε την δική του ιστορία στην κλασική κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Ήταν εξαίρετος άνθρωπος και σπουδαίος αθλητής. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο. Συλλυπητήρια στους οικείους του».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:12