search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:37
MENU CLOSE

Γεννηματά κατά Πρετεντέρη: Έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια

21.05.2020 13:40
Γεννηματά: Η χώρα μας δεν αντέχει νέο lockdown για την οικονομία  - Media

 

Να πάρουν καθαρή θέση, τα κόμματα της Βουλής και η ΕΣΗΕΑ για τις απρεπείς και σεξιστικές επιθέσεις από τον γνωστό δημοσιογράφο, Γιάννη Πρετεντέρη, καλεί η Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για «παπαγάλους που αποκτούν από σήμερα και ονοματεπώνυμο». Η έντονη αντίδραση της κυρίας Γεννηματά και του Κινήματος Αλλαγής αφορά στις επιθέσεις, που όπως καταγγέλλουν, ξεκίνησαν από την προεκλογική περίοδο και συνεχίζεται με στόχο την ίδια και την παράταξη. «Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που δίνουν την εντύπωση ότι εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος μου και του Κινήματος Αλλαγής.

Αναφέρομαι στα απολύτως αντιδεοντολογικά σχόλια που έκανε σήμερα ο κ. Πρετεντέρης. Πρέπει να σας πω ότι ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως φτηνά και σεξιστικά», δήλωσε η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζοντας: «Αναρωτιέμαι τι εννοούσε ο κ. Πρετεντέρης όταν έλεγε ότι η κα Γεννηματά ίσως δεν πήγε στη Βουλή γιατί έπρεπε να πάει στο κομμωτήριο. Όλα αυτά τα 20 χρόνια στην πολιτική  έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια».

Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ με την συνέντευξή της στον «Real fm» κάλεσε τα άλλα κόμματα και την ΕΣΗΕΑ να τοποθετηθούν ανοιχτά, επισημαίνοντας δε ότι δεν προσήλθε στη Βουλή κατά την χθεσινή ψηφοφορία γιατί ήταν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση και 14 ημέρες καραντίνα. «Το γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές ο ΕΟΔΥ, η  Πολιτική Προστασία. Όσο για τη θέση μου και τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ήταν απόλυτα ξεκάθαρη με δημόσιες τοποθετήσεις και δικές μου και του Κινήματος και προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, όλων όσων δεν ήμασταν εκείνη την ώρα στην ψηφοφορία. Αλλά προφανώς δεν ήταν εκεί το θέμα», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε την αναφορά με προειδοποιητικούς τόνους: «Δεν το βάζω κάτω γιατί θεωρώ ότι αυτό γίνεται σε βάρος και πολλών άλλων γυναικών  στην Ελλάδα και όχι μόνο στην πολιτική αλλά στις επιχειρήσεις, στους χώρους δουλειάς. Δεν θα κουραστώ, λοιπόν, να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας γιατί οι γυναίκες μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στους χώρους που βρισκόμαστε και στην πολιτική ζωή πρέπει όλοι να αποδεχθούν επιτέλους ότι μπορεί να υπάρξει γυναίκα πρόεδρος, η οποία μάλιστα έχει εκλεγεί απολύτως δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος της».

Κορυφαία στελέχη της Χαρλάου Τρικούπη βλέπουν πίσω από τη στοχοποίηση της κυρίας Γεννηματά και τα κόμματα την προσπάθεια κάποιων να χτυπήσουν την απόφαση του ΚΙΝΑΛ για αυτόνομη και διακριτή πορεία. «Η κριτική είναι καλοδεχούμενη. Αλλά, άλλο η κριτική και άλλο τα σεξιστικά σχόλια που ξεπερνούν κάθε όριο ευπρέπειας», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης ενώ η Ζέφη Δημαδάμα συμπλήρωσε με νόημα: «Εύκολο να “στέλνουμε” μια γυναίκα στο κομμωτήριο, στην κουζίνα και δύσκολο να κάνουμε κριτική για τα λεγόμενα της και τις θέσεις της! Ο  σεξισμός καλά κρατεί στα ΜΜΕ, στην πολιτική, στα κοινά! Θα πρέπει να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα, από άνδρες και γυναίκες! Συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη για τις γυναίκες, την ισότητα, τη δημοκρατία  και ας ενοχλεί!»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26