search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:06
MENU CLOSE

Πώς ο κορωνοϊός «ταλαιπωρεί» τα F-35

21.05.2020 15:35
Πώς ο κορωνοϊός «ταλαιπωρεί» τα F-35 - Media
 
Ακόμα και το πιο προηγμένο stealth μαχητικό στον κόσμο φαίνεται ότι δεν έχει… ανοσία στην πανδημία του κορωνοϊού.
 
Την περικοπή της παραγωγής των μαχητικών F-35 κατά 12% έως 15% εντός του 2020 σχεδιάζει η Lockheed Martin, όπως αποκαλύπτει το «Defense News», επικαλούμενο πηγές από την αμερικανική εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, η Lockheed Martin αναμένεται να παραδώσει από 18 έως και 24 λιγότερα αεροσκάφη σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, ο οποίος έκανε λόγο για την παραγωγή 141 F-35.
 
Αιτία της επιβράδυνσης της παραγωγικής δραστηριότητας φαίνεται πως αποτελεί η πανδημία του κορονοϊού και οι συνεπαγόμενες επιπτώσεις της. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Lockheed Martin και υπεύθυνο του προγράμματος των F-35, Γκρεγκ Ούλμερ, από τις 23 Μαΐου θα υπάρξει περικοπή των εργατοωρών στη μονάδα παραγωγής του Τέξας.
Κι αυτό, διότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στις αφίξεις των απαιτούμενων εξαρτημάτων, κάτι το οποίο παρακωλύει τη γραμμή παραγωγής.
 
«Εάν είχαμε τη δυνατότητα να επιταχύνουμε (σ.σ.: τη διαδικασία) ή να ανακάμψουμε ταχύτερα, θα το κάναμε. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιες άλλες, άγνωστες επιπτώσεις της COVID-19. Πιθανώς στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου, θα έχουμε μια καλή αίσθηση του τι μέλλει γενέσθαι» εξήγησε, μεταξύ άλλων.
 
Η παραγωγή των F-35 αποτελεί μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία καθώς απαιτείται η συμβολή πάνω από 300.000 ξεχωριστών εξαρτημάτων, τα οποία παράγονται σε 1.900 διαφορετικά αμερικανικά εργοστάσια και σε δεκάδες άλλα σε χώρες – σύμμαχοι των ΗΠΑ.
Προσφάτως, μάλιστα, οι αμερικανικές αρχές διαπίστωσαν σημαντικές καθυστερήσεις και στην παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων των F-35 στην Τουρκία. Η ολιγωρία αυτή οφείλεται στην αναστολή της συμμετοχής της Άγκυρας στο πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών αεροσκαφών, ως απόρροια της προμήθειας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:06