search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:27
MENU CLOSE

Στο Εθνικό Θέατρο ο Μητσοτάκης: «Δεν θα αφήσουμε ξεκρέμαστο τον κόσμο της Τέχνης»

21.05.2020 21:37
Στο Εθνικό Θέατρο ο Μητσοτάκης: «Δεν θα αφήσουμε ξεκρέμαστο τον κόσμο της Τέχνης» - Media

 

Στην πρώτη πρόβα του Εθνικού Θεάτρου για το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου, παραβρέθηκε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε επί μία και πλέον ώρα με τους συντελεστές της παράστασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να δρομολογήσει την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και κενών που παρατηρούνται, ενώ υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον του για τον χώρο είναι αυθεντικό κι όχι συγκυριακό.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Λιγνάδης, σημείωσε ότι το ανέβασμα των «Περσών» στην Επίδαυρο θα αποτελέσει και την «πρεμιέρα» της επανέναρξης του δραματικού θεάτρου στην χώρα μας. «Είναι η πρώτη πρόβα που κάνουμε, δύο ημέρες μετά την άρση της απαγόρευσης. Ίσως να είμαστε η πρώτη χώρα, η πρώτη παράσταση στην Επίδαυρο, η πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος που ανοίγει τα θερινά φεστιβάλ στον τόπο που γεννήθηκε το αρχαίο δράμα».

Ένας από τους πρωταγωνιστές της παράστασης είναι η πρώην Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία επισήμανε την ανεκτίμητη σημασία του πολιτισμού. «Αν σβήσει ο πολιτισμός από αυτή τη χώρα, σβήνει η ψυχή της» τόνισε και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων με τον Πρωθυπουργό και την κυρία Μενδώνη.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση θα βρίσκονται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού τον προσεχή χειμώνα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία και την επιδότηση της εργασίας.

«Αυτό το οποίο μπορώ να σας δηλώσω ανεπιφύλακτα είναι ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε ξεκρέμαστο τον κόσμο του πολιτισμού τον χειμώνα», τόνισε. «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας» είπε ο Πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι το κράτος θα μπορούσε να ενισχύσει τις θεατρικές παραγωγές που δεν μπορούν να είναι βιώσιμες εξαιτίας της ανάγκης να υπάρχει μικρότερος αριθμός θεατών στις κλειστές αίθουσες. «Υπάρχουν εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα οικονομικά των παραγωγών», προσέθεσε.

Η πρεμιέρα των «Περσών» είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:27