search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:02
MENU CLOSE

Πάνω από 100 οι ξένες σειρές που προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση

22.05.2020 05:35
Κορωνοϊός - Τηλεόραση: Αλλεπάλληλα τα «χτυπήματα» για τις εκπομπές - Media

 

Περισσότερες από 100 είναι οι ξένες σειρές, κυρίως αμερικάνικες που προβάλλονται αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση, ελεύθερη και συνδρομητική. Η πανδημική κρίση που οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση της τηλεθέασης και της θέασης του streaming, μεγένθυνε το φαινόμενο της μαζικής εισαγωγής σήριαλ και σχεδόν εξαφάνισε την ελληνική παραγωγή. Ακόμη και οι σειρές που είχαν επιδοτηθεί από το ΕΚΟΜΕ και άρχισαν να προβάλλονται στα ιδιωτικά κανάλια, σταμάτησαν λόγω COVID 19 τα γυρίσματα. Στα ιδιωτικά κανάλια που διέθεταν ελληνικές παραγωγές κάλυψαν τα κενά κυρίως με επαναλήψεις.

Στην πολιτική εισαγωγής ξένων σήριαλ έχει εισέλθει δυναμικά και η ΕΡΤ που μόνο για τη φετινή σεζόν έχει αγοράσει σχεδόν 15 ξένες σειρές, οι περισσότερες εκ των οποίων προβάλλονται και στις δυο συνδρομητικές πλατφόρμες της Nova και της Cosmote. Σύμφωνα με τις typologies οι δυο συνδρομητικές εταιρείες έχουν τον κύριο όγκο των ξένων σήριαλ, περισσότερους από 45 τίτλους η Cosmote κι άλλους τόσους η Νova ενώ και στις δυο, υπάρχουν τα αμερικάνικα κανάλια της Fox.  Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και τη δυναμική ανάπτυξη της Netflix στη χώρα μας αλλά και την έλευση της Disney+ και της Apple ΤV+, γίνεται φανερό πως η ελληνική αγορά τηλεόρασης κυριαρχείται από το ξένο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:02