search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:29
MENU CLOSE

«Women of Troy» – Η θρυλική γυναικεία ομάδα μπάσκετ του USC γίνεται ντοκιμαντέρ!

22.05.2020 06:44
«Women of Troy» - Η θρυλική γυναικεία ομάδα μπάσκετ του USC γίνεται ντοκιμαντέρ! - Media

 

Έχουν περάσει 37 χρόνια από τότε που η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια USC πήρε τους τίτλους του Εθνικού Κολεγιακού Αθλητικού Συνδέσμου (NCAA) το 1983 και το 1984.
   
Η πανίσχυρη ομάδα -αποτελούμενη από τις Σέριλ Μίλερ (αδερφή του Ρέτζι Μίλερ), Σίνθια Κούπερ και τις Πόλα και Παμ ΜακΓκι και την προπονήτρια, Λίντα Σαρπ- συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας εκείνη την εποχή και έγιναν οι πρώτες εκπρόσωποι των κολεγιακού γυναικείου μπάσκετ στην ιστορία που προσκλήθηκαν στον Λευκό Οίκο. Αλλά η τεράστια επιτυχία τους δεν έδωσε ώθηση μόνο στο πρόγραμμα μπάσκετ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Άλλαξε το άθλημα για πάντα.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του HBO ανακαλύπτει ξανά τη δυναστεία του κολεγίου που καθόρισε το γυναικείο μπάσκετ και τελικά δίνει στην ομάδα που έγραψε ιστορία την αναγνώριση που τις αξίζει.

«Σε συνεργασία με τη Ringer Films του Μπιλ Σίμονς, το ντοκιμαντέρ «Women of Troy» παρακολουθεί την επιτυχία του USC μέσω της Σέριλ Μίλερ, η οποία θεωρείται από πολλούς ως η μεγαλύτερη αθλήτρια στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ. Όχι μόνο οδήγησε την ομάδα στη νίκη, αλλά βοήθησε επίσης στη δημιουργία του παιχνιδιού που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα» δήλωσε η σκηνοθέτης Άλισον Άλγουντ στο USA Today Sports.

Η Μίλερ ήταν η πρώτη γυναίκα αθλήτρια μπάσκετ που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Sports Illustrated. Αλλά μετά από μια επιφανή καριέρα στο κολέγιο, λόγω τραυματισμού του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου έπρεπε να εγκαταλείψει το άθλημα.

Η ταινία παρακολουθεί τη μεγάλη επιρροή της στους παίκτες μπάσκετ σήμερα, από την Κάντανς Πάρκερ έως τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

«Το HBO έκανε εξαιρετική δουλειά με αυτό, δεν ήξερα ότι θα ήταν τόσο διεξοδικό, αλλά ήταν πραγματικά, πραγματικά φοβερό» δήλωσε η Σέριλ Μίλερ στους Los Angeles Times. «Ξύπνησε πολλές αναμνήσεις και συναισθήματα. Αυτό που παίρνω μαζί μου είναι το πώς καταγράφει την ουσία και τις προσωπικότητες της ομάδας μας» σημείωσε.

«Αυτές οι γυναίκες ήταν πρωτοπόρες, το ταλέντο και το χάρισμά τους δημιούργησαν νέες δυνατότητες για τις γυναίκες στο μπάσκετ και σε αμέτρητες άλλες αναζητήσεις» ανέφερε η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:28