13/07/2020 14:37:16

Αυτό είναι το μυστηριώδες F-21: Το μαχητικό που οι ΗΠΑ κατασκευάζουν μόνο για την Ινδία (Photo | Video)

Αυτό είναι το μυστηριώδες F-21: Το μαχητικό που οι ΗΠΑ κατασκευάζουν μόνο για την Ινδία (Photo | Video) - Media
 
Αξιωματούχοι της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας διέρρευσαν ότι η χώρα θα αποκτήσει άμεσα το μαχητικό F-21 που έχει κατασκευαστεί από τη Lockheed Martin, μια ειδικά διαμορφωμένη παραλλαγή του αναβαθμισμένου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Ο γίγαντας της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας Lockheed Martin προσέφερε στην Ινδία ένα «νέο» αεροσκάφος, το F-21, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μεγάλο βαθμό τοπικά, σε μια προσπάθεια της να κερδίσει τον διαγωνισμό προμήθειας νέων μαχητικών για την Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας αξίας ύψους άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Το F-21 πρακτικά είναι μια νέα έκδοση του μαχητικού F-16, το οποίο θα έχει περίπου κατά 50% κοινά στοιχεία με τα stealth μαχητικά της LM F-22 Raptor και F-35. Η LM ανακοίνωσε πέρυσι πως θα συνεργαστεί με την Ινδική εταιρεία Tata Advnaced Systems για την παραγωγή του νέου μαχητικού, το οποίο πέρα από την Ινδία, θα μπορούσε να προωθηθεί και στην διεθνή αγορά.
Όπως είχε γράψει το OnAlert.gr σε παλαιότερο άρθρο η LM έχει συμφωνήσει με την Tata να κατασκευάσει σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον τα πτερύγια του αεροσκάφους στην Ινδία. Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε πως το «νέο» F-21, το οποίο οικειοποιείται το ακρωνύμιο του ισραηλινού F-21 Kfir, θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας.
 
Η LM ανταγωνίζεται το F/A-18 της Boeing, το Gripen της Saab, το Rafale της Dassault Aviation, το Typhoon Eurofighter και ένα ρωσικό αεροσκάφος για την προμήθεια των 114 νέων μαχητικών αεροσκαφών της Ινδικής ΠΑ.

Πηγή: onalert.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.