search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:42
MENU CLOSE

Σύψας: Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να ανοίξουν τα δημοτικά – Την Κυριακή η τελική απόφαση

23.05.2020 08:31
Σύψας: Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να ανοίξουν τα δημοτικά - Την Κυριακή η τελική απόφαση - Media

 

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να ανοίξουν τα σχολεία, υποστηρίζει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νικόλας Σύψας, εν αναμονή της αυριανής τελικής σύσκεψης της Επιτροπής. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Σύψας σημείωσε ότι η δική του εκτίμηση στην τελική σύσκεψη της επιτροπής με την οριστική σύσταση για τα σχολεία είναι θετική. 

«Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη εποχή τώρα αν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να μην τα κρατήσουμε δυο χρόνια κλειστά. Τώρα έχει ζέστη, ανοιχτά παράθυρα παντού και στα σχολεία. Να μάθουν τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι πώς να λειτουργούν με τις συνθήκες αυτές», ανέφερε. 

«Σποραδικά κρούσματα το καλοκαίρι»

Αναφερόμενος στο καλοκαίρι και στον τουρισμό, ο κ. Σύψας εκτίμησε ότι υπάρχει κίνδυνος εισαγόμενων κρουσμάτων καθώς δεν θα γίνονται τεστ στους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα. Τόνισε ωστόσο πως εκτιμά ότι το καλοκαίρι «θα αντιμετωπίσουμε σποραδικά κρούσματα, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε επαρκώς».

Παράλληλα, επισήμανε ότι για όσους τουρίστες έρχονται από ενδημική χώρα θα γίνονται περισσότερα τεστ ενώ όταν ο επισκέπτης μεταβεί στον τόπο που θα κάνει διακοπές, θα υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης σε περίπτωση που εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα.
 
«Θα γίνεται άμεσα τεστ αν υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα και θα απομονώνεται αμέσως. Στη συνέχεια θα ακολουθεί η ιχνηλάτηση», ξεκαθάρισε και υπογράμμισε ότι η τήρηση των αποστάσεων είναι απαράβατος κανόνας και το καλοκαίρι. «Η απόσταση θα γίνει ο μεγάλος κανόνας. Οχι να πούμε, είναι φίλος μου, τον ξέρω, τον βλέπω καλά. Μεγάλο λάθος. Οπως τηρούμε απόσταση από τον τουρίστα, θα τηρούμε και από τον Ελληνα που γνωρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Για τις πισίνες είπε ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί εξασφαλίζεται η απόσταση των δύο μέτρων. «Δεν μας ενδιαφέρει το νερό. Τα τετραγωνικά μας ενδιαφέρουν. Η επίβλεψη θα επαφίεται στον ιδιοκτήτη της πισίνας. Η οδηγία είναι να υπάρχει υπάλληλος που θα επιβλέπει τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται στην πισίνα. Ο ιός δεν ταξιδεύει στο νερό είτε είναι χλωριωμένο είτε είναι της θάλασσας», ανέφερε αι επανέλαβε πως «για ένα με δύο χρόνια θα τηρούμε αποστάσεις. Να το συνηθίσουμε…». 
 
«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε ξανά καραντίνα»
 
Τέλος,  ερωτώμενος για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος κορωνοϊού κορωνοϊού το φθινόπωρο, ο κ. Σύψας σημείωσε πως είναι νωρίς για να προβούμε σε τέτοια εκτίμηση. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είναι ο έβδομος κορονοϊός που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Περιμένουμε δεύτερο κύμα όταν κλείσουν τα παράθυρα και ανοίξουν τα σχολεία. Η Υγεία θα είναι καλύτερη, το φάρμακο θα το έχουμε και θα έχουμε μάθει να ζούμε με τον ιό. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε καραντίνα ξανά», επισήμανε. 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:41