search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:52
MENU CLOSE

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στο δήμαρχο Κορίνθου

30.07.2012 06:15
Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στο δήμαρχο Κορίνθου - Media

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε.Μπούκουρας μαζί με μέλη του κόμματος, σύμφωνα με καταγγελίες, άσκησαν σωματική βία εναντίον του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε.Μπούκουρας μαζί με μέλη του κόμματος, σύμφωνα με καταγγελίες, άσκησαν σωματική βία εναντίον του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού.

Ειδικότερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον Αλέκο Πνευματικό και τον έριξε στο έδαφος μπροστά σε πλήθος κόσμου το Σάββατο.

«Μετά τις επιθέσεις σε πεινασμένους μετανάστες, τις φραστικές αντεγκλήσεις με πολίτες και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις προσπάθειες εκφοβισμού των δημάρχων Κορινθίων και Νεμέας -επιτέθηκαν και σωματικά πια- στο δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέκο Πνευματικό. Η λεκτική βία έγινε πλέον σωματική και δεν απευθύνεται σε ανήμπορους μετανάστες, αλλά σε όλη την κοινωνία» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ενώ μαινόταν η φωτιά στο Σολωμό, 20 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων, περικύκλωσαν το δήμαρχο βρίζοντας τον, με επικεφαλής τον αρχηγό τους βουλευτή Κορινθίας Ε. Μπούκουρα να του επιτίθεται και να τον ρίχνει στο έδαφος» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταγγέλλει ότι και πολίτες που προσπάθησαν να βοηθήσουν το δήμαρχο προπηλακίστηκαν και αυτοί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας να παρέμβει για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα φασισμού της Χ.Α στο νομό. Είναι έξω από κάθε έννοια δημοκρατίας η δράση αυτών των παραβατικών ατόμων, που ελέω εκλογικού νόμου ορκίζονται βουλευτές και όσων βρίσκουν προστασία δίπλα τους. Να αποδοθούν ευθύνες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη άμεσα».
Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «προ ημερών ο κ. Πνευματικός αποκαλούσε τον κ. Μπούκουρα ‘φοβισμένο ανθρωπάκι’. Σήμερα κλαίγεται δημοσίως και δηλώνει ότι τον χτύπησε ένα ‘φοβισμένο ανθρωπάκι’; Τόσο γελοίοι είναι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Και από την δική μας πλευρά έχουν υποβληθεί μηνύσεις».
Πριν τέσσερις μέρες μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν προκαλέσει επεισόδια κατά τη διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της μάχης των Δερβενακίων. Τότε ο δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός, τους είχε φωνάξει «ο φασισμός δεν θα περάσει, είστε φοβισμένα ανθρωπάκια».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47