search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:46
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: 70 νέοι θάνατοι, 482 νέα κρούσματα στην Ισπανία

24.05.2020 16:43
Κορωνοϊός: Τρίτος θάνατος σήμερα - Κατέληξε 74χρονος στην Πτολεμαΐδα - Media

 

Η Ισπανία είχε σήμερα 70 νέους θανάτους από κορωνοϊό, οι οποίοι αυξάνουν σε 28.752 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την έναρξη της επιδημίας Covid-19 στη χώρα. Είναι η όγδοη συνεχής ημέρα που ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων είναι κάτω από το όριο των 100, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 482, σε 235.772 από 235.290 που ήταν στον χθεσινό απολογισμό.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης περιμένουν με ανυπομονησία να ανοίξουν τα πάρκα, τα μουσεία, οι εκκλησίες και οι υπαίθριες εγκαταστάσεις των μπαρ αυτήν την εβδομάδα, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να χαλαρώσει μερικά από τα αυστηρότερα μέτρα καραντίνας που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη, τόσο στην πρωτεύουσα της όσο και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της.

“Μια συλλογική προσπάθεια μάς επέτρεψε να αφήσουμε πίσω το πιο κρίσιμο στάδιο”, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρία Χεσούς Μοντέρο, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή καθόσον η καραντίνα χαλαρώνει.

Ο κύριος οργανισμός φιλοξενίας της Μαδρίτης δήλωσε στην εφημερίδα Cinco Dias αυτήν την εβδομάδα ότι αναμένει μόνο το 10% των μπαρ να ανοίξουν τις βεράντες τους στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, ότι η Ισπανία θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της στον διεθνή τουρισμό από τον Ιούλιο. Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 12% της οικονομικής παραγωγής της Ισπανίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:45