search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:59
MENU CLOSE

Βρετανία: Ο Τζόνσον στηρίζει τον Κάμινγκς που έκανε ταξίδι εν μέσω lockdown – Αναστάτωση στους Συντηρητικούς

25.05.2020 07:37
Βρετανία: Στην «πίεση» ο Τζόνσον με το σκάνδαλο Κάμινγκς - «Σφυροκόπημα» ακόμα και από συντηρητικές εφημερίδες - Media

 

Την στήριξη του στον σύμβουλό του Ντόμινικ Κάμινγκς έδωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά και τις πιέσεις που δέχεται πιέσεις για ένα ταξίδι που έκανε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Κάμινγκς έκανε ένα ταξίδι 400 χιλιομέτρων για να διασφαλίσει ότι ο 4χρονος γιος του έχει τη σωστή φροντίδα καθώς η σύζυγός του ήταν άρρωστη με την Covid-19.

“Νομίζω ότι αυτό που έκαναν ήταν εντελώς κατανοητό”, δήλωσε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Νομίζω ότι οποιοσδήποτε πατέρας, οποιοσδήποτε γονέας μπορεί να καταλάβει ειλικρινά τι έκανε (ο Κάμινγκς) και εγώ σίγουρα το καταλαβαίνω”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε τον ανώτερο σύμβουλό του παρά τις εκκλήσεις στους κόλπους του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματός του, για παραίτηση του Ντόμινικ Κάμινγκς, γιατί ταξίδεψε 400 χλμ. κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Με τη δήλωση του Τζόνσον, ότι ο σύμβουλός του ενήργησε με ακεραιότητα, ο Κάμινγκς είναι ασφαλής. Αλλά η διένεξη στους κόλπους των Συντηρητικών φαίνεται ότι παρατείνεται, με εκείνους που ζήτησαν την παραίτηση του ανώτερου συμβούλου να αναμένεται να μπουν στο περιθώριο.

“Είχα εκτενείς κατ΄ιδίαν συνομιλίες με τον Ντόμινικ Κάμινγκς”, δήλωσε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου.

“Και καταλήγω ότι ταξιδεύοντας προκειμένου να βρει τη σωστή φροντίδα για το παιδί του, τη στιγμή που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να μεριμνήσουν λόγω του κορονοϊού και όταν δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση, νομίζω ότι ακολούθησε το ένστικτο κάθε πατέρα και κάθε γονέα. Και δεν τον κατακρίνω γι’ αυτό”.

“Πιστεύω ότι από κάθε άποψη ενήργησε υπεύθυνα και νόμιμα”, πρόσθεσε. 

Την παραίτηση του Ντ. Κάμινγκς ζητούν βουλευτές των Συντηρητικών 

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών της Βρετανίας ζήτησαν την παραίτηση του Ντόμινικ Κάμινγκς.

Ο Κάμινγκς, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος της εκστρατείας του 2016 για το Brexit, ταξίδεψε από το Λονδίνο στο Ντέραμ στα τέλη Μαρτίου, όταν η σύζυγός του εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας Covid-19. Την περίοδο εκείνη είχαν ήδη τεθεί σε ισχύ τα μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Ο Τζόνσον είχε δώσει εντολή στους Βρετανούς πολίτες να μείνουν ως επί το πλείστον στο σπίτι τους, ενώ διακόπηκε σε μεγάλο βαθμό και η οικονομική δραστηριότητα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία που στοίχισε χιλιάδες ζωές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ορισμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ο γενικός εισαγγελέας δήλωσαν επίσης ότι το ταξίδι ήταν δικαιολογημένο. Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς επανέλαβε σήμερα ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον Κάμινγκς, ο οποίος δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Άντριου Μαρ του BBC.

Η αντιπολίτευση ζητά επίσης την παραίτηση του Κάμινγκς, με το σκεπτικό ότι ενήργησε υποκριτικά σε μια περίοδο που εκατομμύρια Βρετανοί έμεναν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, του Σαββάτου, ο αριθμός των θανάτων από την Covid-19 στη Βρετανία ανέρχεται στους 36.675.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:58